Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hammer Eisbären (5-1)

TRAPPERS HENGELT ZESPUNTENWEEKEND BINNEN

Op een zorgeloze zondagavond had Trappers geen kind aan tegenstander Hamm. Een vroege voorsprong resulteerde in een verder matte wedstrijd. Voornamelijk omdat de ijsberen geen partij bleken te zijn. Zo kon de Tilburgse ploeg vlak voor carnaval weer een zespuntenweekend noteren. In eigen hal werd het 5-1.

Door Arthur Ottenhof

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Trappers gewaarschuwd dat het vooral moest letten op Chris Schultz. De topschutter van Hamm had de puck al 50 keer achter menig goalie geramd. Maar Schutz kwam nauwelijks in het spel voor. Trappers was de tegenstander simpelweg de baas. Met een paar gevaarlijke acties was Trappers al dichtbij een goal. Totdat Jonne de Bonth de openingstreffer maakte. Op aangeven van de herstelde Tijn Jacobs kon hij raak schieten: 1-0.

Daarna was het de beurt aan Danny Stempher, die op het goede moment op de goede plek stond: 2-0. En op exact tien minuten spelen vuurde Mikko Virtanen van afstand. Diego Hofland toucheerde de puck nog, waardoor de 3-0 op zijn naam kwam. Voorlopig had Trappers geen kind aan de ploeg van oud-assistent Josh Mizerek. Maar ze bleven gewaarschuwd voor de doelpuntendrang van kanon Schutz.

STAND HOUDEN

In het tweede bedrijf deed Hamm brutaler van zich spreken. Maar tot echte kansen leidde het niet. Trappers hield goed stand op de momenten dat het moest. Het werd nog even spannend toen het 5-tegen-3 kwam te staan. Maar Hamm was echter niet bij machte om een vuist te maken. En de Tilburgse ploeg hield zonder al te veel moeite de poort naar Ruud Leeuwesteijn dicht.

GEEN VUILTJE AAN DE LUCHT

Trappers leek de momenten goed uit kiezen om toe te slaan. Hamm probeerde wel, maar kon de puck niet achter Ruud Leeuwesteijn krijgen. Jonne de Bonth besloot de spanning helemaal weg te nemen. Hij schoot voor de tweede keer deze avond raak: 4-0.

Alleen Max Hermens had deze avond nog weinig van zijn klasse laten zien. Tot hij de puck voor zijn neus kreeg. Hij twijfelde geen moment om de trekker over te halen: 5-0. Een puik staaltje afronden van de Trappers-topschutter.

In het slot van de wedstrijd volgde een plotselinge en zeldzame aanval van Hamm. De ijsberen boorden Leeuwesteijn zijn shutout door de neus. Met pijlsnel samenspel verschalkten zij plots de goalie, die op een doelpuntloze avond aan zijn zijde had gehoopt. Toch moest Leeuwesteijn een tegengoal slikken. Hij had er zichtbaar de pest in. De tegengoal deed verder niets af aan de overmacht die Trappers deze avond tentoonspreidde. Het samenvattende woord dat bleef hangen? Zakelijk.

📸 ArieLeeuwesteijn
Man of the Match
Jonne de Bonth | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie