Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS MOET DE PUNTEN VER GAAN HALEN

Waarschijnlijk is de spelersbus vanochtend vroeg volledig afgetankt voor de verste uitwedstrijd van het seizoen tegen Rostock Piranhas. De spelers kunnen onderweg rustig een serie bingen op Netflix, want de teller van de bus stopt pas na 660 kilometer. Maar het zal achteraf zeker de moeite zijn geweest als de drie punten bijgeschreven kunnen worden.

ELK NADEEL HEEFT ZIJN VOORDEEL

EG Diez Limburg (EGDL) trekt zich na dit seizoen terug uit de Oberliga Nord. De club die momenteel de twaalfde plaats op de ranglijst inneemt stopt er na drie seizoenen mee. De reden van stoppen laat zich niet in een oorzaak vangen. Er zijn meerdere redenen, maar het financiële aspect is wel een immer terugkerende factor. Dat aspect wordt mede bepaald door de steeds maar professioneler wordende liga met de daarbij behorende kosten.

Het wegvallen van EGDL heeft ook gevolgen voor een aantal andere clubs in de liga.  Door de DEB is gisteren bekend gemaakt dat EG Diez-Limburg, na afloop van de reguliere competitie op de laatste plaats (15) zal worden gezet en daarmee automatisch degradeert. Dat is op dit moment vooral relevant voor clubs die achter Diez staan. Normaal gesproken zouden de clubs op de laatste vier plaatsen (12 t/m 15) deelnemen aan de playdown. De DEB heeft bepaalt dat nu alleen de plaatsen 13 en 14 een playdown-serie spelen. Rostock Piranhas kan alleen theoretisch door alles te winnen plaats 12 bereiken en daarmee het spelen van deze wedstrijden ontlopen.

Los van alle deze perikelen wordt het vanavond dus een interessante game met grote belangen voor beide teams. Tilburg dat verwikkeld is in een intense strijd om de tweede plaats en Rostock dat waarschijnlijk met Krefeld gaat bepalen wie de nummer voorlaatst zal gaan worden van deze jaargang.

TOPSCORER ALERT

Afgelopen zondag speelde Trappers nog tegen topschutter Chris Schultz van Hamm, die al 50 keer scoorde dit seizoen. Een doelpuntenaantal dat slechts door een andere speler geëvenaard wordt en dat is #21 Keegan Dansereau. De forward van de Piranhas scoorde net zo vaak als Schultz. Ter illustratie: de nummer drie qua doelpuntenmakers Pascal Aquin van Hannover Scorpions staat met 37 goals op gepaste afstand van deze twee kanonnen.

Agelopen vrijdag scoorde Dansereau nog een hattrick in en tegen Krefeld. Het bleek achteraf echter niet genoeg te zijn geweest voor de overwinning.  Na de 3-3 gelijkmaker van Dansereau liep Krefeld uit naar een 6-3 overwinning. Door de winst in deze kraker, in de kelder van de Obeliga Nord, moesten de Piranhas de spreekwoordelijke rode lantaarn mee naar Rostock nemen. Met een gehavende verdediging lukte het Trappers afgelopen zondag uitstekend om Schultz af te stoppen. Dus er bestaat een goede kans dat ook Dansereau na vanavond blijft steken op 50 goals.

Net als afgelopen zondag spelen Noah Muller, Brett Bulmer, Ties van Soest, Alexei Loginov en Giovanni Vogelaar niet mee vanavond.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur in de Eishalle Rostock en is te volgen via SpadeTV.