Terug naar Nieuws

ECHTE KRACHTMETING VOOR TRAPPERS IN WEIDEN EINDIGT IN VERLIESPARTIJ

Blue Devils Weiden is de onbetwiste Oberliga Süd kampioen van het seizoen 2023/2024. Met een straatlengte aan verschil in het aantal punten, lieten ze de overige teams kansloos tegen elkaar strijden voor een andere positie op de ranglijst. Het was voor Tilburg Trappers geen nieuws dat de serie tegen de absolute topper uit de Oberliga Zuid geen makkie zou worden. De krachtmeting tussen Blue Devils Weiden en Tilburg Trappers eindigde dan ook in 6-1.

IJZERSTERK

De openingsperiode werd gekenmerkt door drie ijzersterke componenten. Het team Blue Devils Weiden, Tilburg Trappers goalie Cedrick Andree en het ijzer van de goal van Andree.

Al vanaf de face off voerde de gastheren de druk op richting de Tilburgse defensie. Waar Trappers één keer zelf tot een doelpoging kwam, ondernam het team uit Weiden er vier, dat was de verhouding de gehele eerste periode. Twee keer werd de lat en de linkerpaal geraakt. Dankzij het ijzerwerk en het goede keeperswerk van Andree, werd enorme schade voorkomen. Een foutje achterin bij Trappers werd de assist voor Luca Gläser, die vervolgens eenvoudig kon binnen tikken.

Opvallend detail; drie keer werden er videobeelden door de arbitrage bekeken. Drie keer werd er geen doelpunt toegekend. Na 20 minuten spelen, stond het 1-0 voor de Blauwe Duivels.

GOEDMAKERTJE

De tweede periode leek meer in evenwicht dan de eerste periode. Blue Devils Weiden was beter, maar het verschil was niet meer zo groot. Met vrijwel direct een powerplay na de puckdrop in de tweede periode moest Trappers direct weer aan de bak. Hoe sterk Weiden kan zijn in een 5-on-5 situatie, bleken ze niet te kunnen overtuigen in een 5-on-4 situatie. Kort na de eerste powerplay in de wedstrijd belandde vanuit de face off de puck via Alexei Loginov bij Jordy Verkiel die met een flinke uithaal vanaf de blauwe lijn, binnenschoot. De 1-1 van Verkiel was een goedmakertje voor het foutje in de eerste periode waardoor de 1-0 uit ontstond.

Na de gelijkmaker kregen beide teams nog een kans om dankzij een powerplay de leiding in de wedstrijd te nemen. Echter konden beide teams niet echt overtuigen in de voordelige manmeersituatie. Na 40 minuten spelen, bleef de stand op 1-1 staan. De periode werd ontsierd door een valpartij waar Ties van Soest wat ongelukkig tegen de boarding uitgleed. Met wat hulp kon Van Soest zelfstandig het ijs af schaatsen.

DIKKE PECH

In het slotstuk overkwam Trappers wat ongeluk. Voor de tweede keer in de wedstrijd gaf de Tilburgse defensie een assist op Luca Gläser die de 2-1 kon binnen schieten. Enkele minuten later scoorde Daniel Bruch met de schaats de 3-1. Hoewel het geen schopbeweging was, twijfelde de refs niet en was het uitlezen van beelden niet nodig. Weer een aantal minuten later deelde oud-Trappers speler Nardo Nagtzaam een flinke tik uit door de 4-1 met een goed geplaatst schot de puck in de linkerhoek binnen te schieten. Richting het einde van de wedstrijd schoot Tyler McPhee-Ward de 5-1 binnen. In een powerplay in de absolute slotfase werd de genadeklap door Tomas Rubes uitgedeeld. De 6-1 van de Tsjechische foward was een powerplaygoal. De topfavoriet uit het zuiden van Duitsland was na 60 minuten de terechte winnaar.

TWEEDE PAASDAG

Nee het is geen grap. Op 1 april en tevens op Tweede Paasdag ontvangt Tilburg Trappers de Blauwe Duivels uit Weiden voor een rematch. Nardo Nagtzaam zal na een langere tijd weer op het Tilburgse ijs verschijnen. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de tweede wedstrijd in de ‘best of 7 serie’ waarin Tilburg Trappers op zoek zal gaan naar de winst om weer op 1-1 in wedstrijden te komen.

Ook voor wedstrijd 4 op vrijdag 5 april zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Foto Christian Kaminsky