Terug naar Nieuws

TRAPPERS MAG AAN DE BAK TEGEN TOPFAVORIET WEIDEN

Met het Paasweekend in het vooruitzicht is de agenda bij veel mensen goed gevuld. Bij de Trappers supporters staat daar ook vetgedrukt Trappers halve finales vermeld. Vanavond spelen de Blauwgelen de eerste uitwedstrijd tegen Blue Devils Weiden. Het motto van deze Pasen luidt: geen paaseieren in het mandje maar pucks in het Weiden doeltje.

EINDELIJK WEER DE HALVE FINALES

Trappers speelt voor het eerst sinds vier seizoenen weer een halve finale in de play-offs. In de eerste vier Oberliga seizoenen reikte de Tilburgse formatie ook tot de halve finales, waarna driemaal een kampioenschap en eenmaal verlies in de finale volgde. Daarmee heeft Trappers een 100% winstscore staan als het gaat om het spelen van halve finales.

In het seizoen 2017-18 troffen de beide teams elkaar in de eerste ronde van de play-offs.

De kruiken wonnen die achtste finales overtuigend met 3-0. Dat zou voor enige revanchegevoelens kunnen zorgen bij Weiden. Maar of dat vanuit de selectie komt is maar de vraag. #20 Adam Schusser is de enige speler aan Duitse zijde die in destijds ook meespeelde.

NARDO NAGTZAAM

Andere opvallende naam bij Weiden is natuurlijk de 33-jarige Nardo Nagtzaam. De geboren Nijmegenaar speelde twee seizoenen op Stappegoor. In 2018 liet hij nog 2 assists noteren tegen Weiden. Na dat seizoen trok Nagtzaam naar Duitsland om daar drie seizoenen voor Peiting uit te komen. Momenteel is hij aan zijn tweede seizoen in Weiden bezig. Dit seizoen kwam hij in de reguliere competitie tot 22 punten (11T/11A). In de play-offs scoorde hij eenmaal en leverde een assist af.

SELECTIE WEIDEN

Weiden speelde een superieure Hauptrunde in Zuid. Het werd de afgetekende kampioen met 132 punten uit 48 wedstrijden. Het gat naar nummer twee Heilbronn was met 23 punten groot te noemen. In die zin kan gezegd worden dat Trappers de underdog is tegen Weiden. Maar het zijn play-off wedstrijden en daar gelden toch ook andere wetten. Hoewel de play-offs tot nu toe wel redelijk voorspelbaar verlopen. De top vier gekwalificeerde teams staan in de halve finales. Enige grote verassing deze jaargang is het verlies van Essen tegen Peiting geweest.

De selectie van Weiden is er een met veel DEL ervaring. Liefst twaalf spelers hebben op het hoogste niveau in Duitsland gespeeld. #61 David Elsner heeft met 425 de meeste games achter zijn naam staan. Diego Hofland is met 179 wedstrijden de enige speler met DEL ervaring aan Tilburgse kant.

Met 94 punten (29T/65A) was #73 Tomas Rubes de speler met de meeste punten in de Hauptrunde in Zuid. Ook in de play-offs pakt hij zijn punten mee (3T/11A). Rubes is naast de eerdergenoemde Schusser een van de cultuurbewakers in de ploeg. Hij speelt sinds 2018 in het tricot van Weiden. Andere scherpschutters aan Duitse zijde zijn: #89 Tyler Ward met 84 punten (41T/43A) in de competitie. #7 Luca Gläser is met 14 punten (6T/8A) ook op dreef in de play-offs.

Zoals de voorafgaande wedstrijden zal coach Doug Mason geen beroep kunnen doen  op Danny Stempher, de rest van het team is beschikbaar.

De wedstrijd begint 18.30 uur in de Hans Schröpf Arena en is te volgen via Sprade TV en in de lounge op Stappegoor.