Terug naar Nieuws

Trappers is voor d’n duvel niet bang!

Voor het eerst sinds vier ijshockeyseizoenen is er vanavond weer een halve finale op Stappegoor. En wat voor één!! Tilburg staat voor een duivelskarwei tegen de Oberliga Süd kampioen Blue Devils Weiden. Afgelopen zondag beet d’n duvel ze nog in de staart, maar vanavond is Trappers voor diezelfde duvel niet bang en zal alles op alles zetten om in eigen huis te winnen!

“We hebben nog niet eerder dit seizoen in zulk hoog tempo moeten spelen. Daar moeten de jongen aan wennen, dat is duidelijk. Maar ze zullen er aan wennen, daar ben ik van overtuigd!” aldus een strijdbare Doug Mason na de 6-1 nederlaag in Weiden afgelopen zaterdag. Het was de eerste krachtmeting in de best-of-seven en ondanks dat het na de tweede periode nog 1-1 stond, delfde Tilburg in de laatste twintig minuten van de wedstrijd het onderspit.

SNEL EN COMPACT TEAM

Coach Sebastian Buchwieder was natuurlijk tevreden met de overwinning, maar waarschuwt de Weidenfans en -team dat het slechts de eerste van de nodige vier overwinningen is. “Tilburg is een zeer snel, compact en goed gecoacht team. Het gaat dus een spannende serie worden,” zei Buchwieder in gesprek met Oberpfalz Medien. “Ik kijk uit naar de wedstrijd maandag, naar de sfeer in dat geweldige stadion.”

‘WAHNSINNSTIMMUNG’

Je hoort het, Trappersfans; het wordt dus tijd om de Blue Devils van het ijs te blazen met gejoel en gejuich! Luca Gläser, één van de topscoorders van Weiden bereidt zich er in ieder geval al op voor: “Dit gaat een heel andere wedstrijd worden. Ik verwacht dat Tilburg de eerste tien minuten meteen hard zal spelen. Die fase moeten we overleven in die Wahnsinnstimmung!”

LUCA GLÄSER

Gläser was verantwoordelijk voor twee van de zes goals van Weiden afgelopen zaterdag. De 25-jarige forward speelt nu voor het tweede opeenvolgende jaar bij Blue Devils en speelde in de jaren ervoor wisselend in DEL en DEL2. Samen met Tomas Rubes is hij topscoorder voor Weiden afgelopen seizoen. Gläser maakte 30 goals en 38 assists en in de play-offs is hij tot nu toe al goed voor acht goals en evenzoveel assists.

Voor succes in de play-offs moet je met vier aanvalslijnen spelen. Beide ploegen doen dat dan ook. Opvallend was hoe goed het trio Wouter Sars, Delaney Hessels en Jonne de Bonth marcheerde in de serie tegen Deggendorfer SC. “We hebben een lekkere serie gespeeld. Doug geeft ons het vertrouwen en dat voelt heerlijk,” sprak De Bonth na afloop van het vijfde duel tegen Deggendorf. Het trio Luca Gläser, Tomas Rubes en David Elsner was met 41 punten (15 goals en 26 assists) de meest productieve lijn in de zeven postseason duels voor Weiden.

GEORGE PETRNOUSEK

Een extra shout out gaat vanavond naar de bijzondere gast: Jiri (George) Petrnousek zal de openings-face-off doen. De 77-jarige Petrnousek is de meest productieve verdediger van Tilburg Trappers ooit. Hij speelde maar liefst dertien seizoenen voor Tilburg, nadat hij in 1968 vanuit het voormalig Tsjechoslowakije naar Nederland vluchtte. Hij maakte in totaal 376 goals, 705 assists en sinds 2003 hangt zijn rugnummer negen in de nok van de Tilburgse ijshal en is hij opgenomen in de Hockey Hall of Fame. Lees meer over George in de onderstaande link.

VÔR D’N DUVEL NIE BANG!

De wedstrijd vanavond begint om 18:00 uur. Er zijn nog kaartjes beschikbaar, maar wees er snel bij. De Tilburgse supportersvereniging deelt voor aanvang wederom lichtgevende LED-sticks uit om zo de tribunes extra kleur te geven. Trappers zal alle hulp kunnen gebruiken om Weiden te verslaan, dus smeer de keeltjes vast wat extra deze middag, zodat je vanavond goed hard mee kunt juichen! Want Tilburg gaat door waar anderen stoppen, en is vôr d’n duvel nie bang!

Naast Danny Stempher zal Doug Mason vandaag ook geen beroep kunnen doen op Ties van Soest. Ties kwam in de tweede periode in Weiden ongelukkig ten val en tegen de boarding. Hoewel hij met wat hulp zelfstandig het ijs kon verlaten is hij niet voldoende herstelt om mee te kunnen doen in deze wedstrijd.