Terug naar Nieuws

Reno flikt het in Overtime!

Door Cor Machielsen (FaceOffNL)

Net iets meer dan 2 dagen zat er tussen de eerste twee ontmoetingen met de Blue Devils Weiden. Na de oorwassing in Weiden (6-1) trad Tilburg Trappers aan zonder Danny Stempher en de in Weiden geblesseerde Ties van Soest. Trappers won na 72:44 minuten de wedstrijd met 2-1 en trok de stand in de serie in evenwicht.

GEORGE PETRNOUSEK

Na een grandioos optreden van Tineke Ogink en Nadine Termeer van The Midgnight Diamonds, was het Tilburg Trappers Legend (#9) George Petrnousek  die de puckdrop deed. Onder luid applaus van de 2600 aanwezige bezoekers werd club-icoon Petrnousek begroet. Na de puckdrop werd wedstrijd twee in de halve finale Oberliga tussen Tilburg Trappers en Blue Devils Weiden een slijtageslag. Maar wel een waar het genieten was met een grote G.

De eerste periode was redelijk gelijkwaardig. Ook qua schoten negen voor Tilburg tien voor Weiden. Tilburg had ook drie powerplays maar kon weinig mogelijkheden creëren tegen een stug verdedigend Weiden op de penalty kill.

DELANEY HESSELS

De tweede periode was amper 2 minuten oud toen Delaney Hessels de score wist te openen. Het doelpunt werd door de scheidsrechters toegekend aan Jordy Verkiel maar het was toch echt Delaney die de puck achter goalie Marco Wölfl in het net wist te werken en de stand van 1-0 op het bord wist te brengen. Blue Devil Weiden voerde de druk op en Andree moest een aantal keren aan de bak. 12 Minuten na de goal van Hessels was het James Bettauer die met een schot van de blauwe lijn Cedrick Andree wist te passeren en de stand wederom gelijk trok.

In de derde periode was het vooral leunen op de verdediging en goalie Cedric Andree. De paal en een aantal cruciale reddingen waren er voor nodig om de wedstrijd naar overtime te brengen. Desondanks had Diego Hofland de wedstrijd in de slotfase van de derde periode kunnen beslissen. Hij kon alleen afgaan op Blue Devils goalie Marco Wölfl maar die wist de puck onder de lat vandaan te tikken. Het aantal schoten in de derde periode was 6-om-17.

RENO TREKT DE SERIESTAND GELIJK

Na zeven minuten in overtime kreeg Weiden’s Luca Glaser een interference straf, en vlak daarna mocht Fabian Ritnitzky ook de strafbank in voor boarding. Trappers kregen daardoor een dikke minuut 5-op-3 powerplay en daarna nog een dikke minuut 5-op-4. Maar goalie Wölfl en de penalty kill bleven op 100%. Zes van de zes powerplays werden gedegen gekild door de Zuid-Duitsers. Maar een boarding battle in de neutrale zone gewonnen door Diego Hofland in minuut 72 leverde een uitbraak op van Mikko Virtanen en via links kwam geheel vrij Reno de Hondt opstomen. Virtanen zag hem en gaf de assist op maat en de Hondt blies het dak eraf in Stappegoor met zijn winnende one timer.