Terug naar Nieuws

TRAPPERS MAAKT ZICH OP VOOR VOLGENDE BATTLE

De adrenaline spoot nog uit de oren bij het verlaten van Stappegoor. En na een onrustige nachtrust vanmorgen toch maar even de site van Tilburg Trappers bezocht. Het staat er toch echt: Reno flikt het in overtime. Daarmee heeft Trappers de serie gelijkgetrokken naar 1-1. Inmiddels is de bus vertrokken naar Weiden voor de derde game in de best of seven.

PARTYTEMPEL STAPPEGOOR

In Weiden was men zeer te spreken over de sfeer in Stappegoor. Bij het lokale Oberpfalz Medien was men onder de indruk van alle activiteiten in de door hun omschreven Tilburgse Partytempel. De entourage had door de zangeressen en de rode loper meer weg van een interland dan die van een Duitse derde divisie wedstrijd. En het Nederlandse feestvolk maakte er een geweldige avond van met als rode draad My Little Lady uit de speakers. En dan werden de indrukwekkende puckdrop door George Petrnousek, de vele LED-foamsticks en stukgeslagen klappers niet eens vermeld. Maar ze hadden nog wel even door kunnen gaan om de geweldige sfeer in de hal te omschrijven.

CIJFERS SPREKEN NIET ALTIJD

Trappers kreeg vanuit Tilburgs perspectief loon naar werken. Het volledige team bleef er maar voor gaan. De winnende van Reno de Hondt was een mooie kers op de taart.

Puur gekeken naar de cijfers had Weiden met een schotverhouding van 51-30 in hun voordeel, moeten winnen. Maar hier is het aloude cliché van toepassing dat als je ze zelf niet maakt, dan valt hij aan de andere kant.

Weidener doelpuntenmaker James Bettauer: “We hebben goed gespeeld maar het team miste dynamiek. Woensdag moeten we een manier vinden om meer pucks in het net te krijgen”. Blue Devils-coach Sebastian Buchwieser noemde naast de gemiste kansen ook het aantal strafminuten als een van de redenen van het verlies. “We hebben te veel in de strafbank gezeten. Ik ben teleurgesteld in het resultaat maar niet in onze prestatie”.

SLOT OP DE DEUR

Cedrick Andree was maandag een fraai slot op de deur. Hij was met zijn vele saves terecht verkozen tot Man of the Match. Maar het resultaat wordt uiteindelijk behaald door het hele team. Tekenend hierin is dat Weiden in de twee ontmoetingen slechts een powerplay goal maakte uit zes overtal situaties. In de voorgaande zeven wedstrijden scoorden de Devils liefst vijftienmaal uit de powerplay en had het een powerplaypercentage van ruim 46%. Ondanks de grote druk weet Trappers aardig uit de strafbank weg te blijven en daarmee het powerplay gevaar van Weiden te bezweren.

Doug Mason gaf in de persconferentie aan dat zijn team een mentale tik had gekregen na de nederlaag in Weiden en dat ze niet hun beste wedstrijd speelden. “Ze zijn vanavond geweldig teruggekomen en ik ben trots op de mannen”. Trappers heeft vaker laten zien over een grote mentale veerkracht te beschikken. Als ze zich steeds beter in kunnen stellen op het spel van Weiden zit er wellicht nog meer in het vat voor de Blauwgelen.

Tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd vertelde Doug Mason dat Ties van Soest de rest van de series niet meer beschikbaar zal zijn. Dus zowel Ties als Danny Stempher ontbreken in de opstelling voor de rest van het seizoen. Ook Chay Schults is niet mee afgereisd naar Weiden.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te volgen via Sprade TV. U kunt uiteraard ook weer terecht in de Lounge op Stappegoor om samen met andere supporters naar een ongetwijfeld spannende game te kijken.