Terug naar Nieuws

DUITSE OVERWINNING IN DE SLOTFASE NA HEETGEBAKERD DUEL

Op papier stond een ‘makkelijk’ duel op het programma van Tilburg Trappers. Ondanks de verre reis naar Erfurt tegen de plaatselijke TecArt Black Dragons, leek winst zeer reëel te zijn. Toch leek Trappers geen vat op Black Dragons te krijgen. Daardoor moest Trappers tot in de slotfase blijven knokken om die drie punten te winnen. Na een duel vol met irritaties en kleine opstootjes, eindigde de wedstrijd in 2-3 voor de Tilburgers.

NIET GOED, MAAR WEL GOED GENOEG

TecArt Black Dragons startte de openingsperiode sterker dan Trappers. Trappers leek in de openingsfase wat last te hebben van de lange busreis. Dankzij de slordigheden bij de gastheren, kon Trappers langzaam in de wedstrijd groeien. Puckbezit van Tilburg Trappers eindigde vaak in icing. Pas na bijna vier minuten spelen, kwamen de ‘Geel-Blauwen’ pas voor de eerste keer bij de goal van de thuisploeg. Echter eindigde de puck in de handschoen van de sluitpost.

Twee Tilburgse powerplays zorgden kort na elkaar voor de 1-0 (D’Artagnan Joly) en de 2-0 (Reno De Hondt). De twee sterke powerplays waren goed genoeg om het verschil te maken en de 2-0 naar de kleedkamer mee te nemen.

KOOKPUNT

De tweede periode was geen visitekaartje voor het ijshockey. Efurt gooide het over een ander boeg ten opzichte van de eerste periode en ging in plaats van ijshockey spelen, zuigen en irriteren. Dat resulteerde in opstootjes. Een schwalbe zorgde ervoor dat Mikko Virtanen naar de bank mocht gaan vanwege een vermeende high-sticking. Kort daarna ging een speler van de gastheren door op Cedrick Andree waardoor Ninho Hessels genoodzaakt was om op te komen voor zijn teamgenoten. Dat eindigde voor Hessels in enkeltje naar de kleedkamer, hij mocht gaan douchen. Direct daarna scoorde Maurice Keil in een 5-on-3 situatie de aansluitingstreffer. Enkele minuten later werd de 2-2 binnengeschoten door Luis Müller. Binnen 20 minuten spelen werd de achterstand omgebogen tot een gelijke stand. Waardoor de derde periode uitkomst moest bieden.

DUITSE OVERWINNING

Even leek het erop dat Trappers één punt of meerdere punten zou laten liggen in Erfurt. Erfurt leek de sleutel te hebben gevonden om Trappers op een dergelijke manier tegenstand te bieden, waar Trappers niet mee om kon gaan. Het spel golfde op en neer, maar enorme kansen aan beide kanten bleven uit. Met nog minder dan vier minuten op de klok eindigde de puck na een hard schot vanaf de blauwe lijn via de stick van Branden Gracel in de goal. Een enorme mentale tik voor de thuisploeg. Met 2,5 minuut op de klok werd de goalie naar de zijkant gehaald. Het werd daarna spannend omdat Erfurt de puck veel in bezit had, veel goalpogingen creëerden en onderscheppingen van Trappers niet in de lege goal eindigde. Een poging tot een wrap-around was het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Trappers trok daarmee de winst over de streep. Trappers was beter, maar overtuigend was het niet.

ZONDAG

Trappers richt zijn pijlen nog steeds op de tweede plaats. Door zelf te blijven winnen en met hopelijk wat verliespunten bij Moskitos Essen, is die tweede plaats nog steeds mogelijk. De tweede plaats biedt een langer thuisvoordeel in de play-offs. Voor deze wedstrijden zijn nog enkele kaarten verkrijgen. Het zal weer vollenbak worden.

Zondag speelt Tilburg Trappers thuis tegen de Hammer Eisbären.  Voor deze wedstrijd die begint om 18:00 uur zijn nog enkele staanplaatsen aan de boarding verkrijgbaar.

EINDE SEIZOEN STEMPHER

Tijdens de persconferentie verklaarde Doug Mason dat het seizoen voor Danny Stempher ten einde is. Danny speelde zijn laatste wedstrijd van dit seizoen net voor de Kerst in Herne.

Foto: Rainier van Raak