Terug naar Nieuws

TRAPPERS WIL PROFITEREN VAN AANVALLENDE MALAISE ERFURT

Black Dragons Erfurt is het team dat onze Tilburg Trappers vanavond moeten verslaan. Met nog vier games te gaan tot de play-offs blijft het ongemeen spannend in de competitie. Voor Trappers ligt nog steeds de tweede plaats in het verschiet. Het is dan wel belangrijk dat de wedstrijd in Erfurt wordt gewonnen, liefst met ruime cijfers.

LASTIGE DRAKEN

Driemaal speelde beide teams tegen elkaar dit seizoen. De eerste in oktober ging voor Trappers thuis verloren met 2-4. Max Hermens maakte in de 57ste minuut nog de aansluitingstreffer, maar Harrison Reed gooide de wedstrijd een minuut later in het slot.

De laatste ontmoeting vond ook plaats in Tilburg. 30 december werd het een spannende pot die de Kruiken in het voordeel besliste. Na 36 minuten stond al een 3-3 stand op het scorebord, waarna Diego Hofland in de 53ste de winnende binnentikte. Trappers weet dus dat de draken lastig te bestrijden zijn.

CRISIS IN ERFURT

De kans is zeker aanwezig dat er in de kleedkamer van Erfurt een kleine crisis gaande is. In de afgelopen twee weekenden werd geen enkele keer gescoord. Dus vier games zonder enkele treffer. Zoals Johan Cruyff het zou verwoorden: Je moet scoren om te winnen. Een logica waar weinig op aan te merken valt, daar Erfurt alle vier de potjes verloren heeft. Erfurt coach Raphaël Joly gaf zondag na met 0-3 verloren te hebben van Indians zelf al aan dat hij niet over een team beschikt met grote aanvallende kwaliteiten. Zijn gevaarlijkste spelers zijn #Harrison Reed (18T/22A/40P) en #68 Tom Pauker (18T/20A/38P).

Na de twee doelpuntloze weekenden hebben de Black Dragons met 101 goals inmiddels de laagste doelpuntenproductie in de competitie. Door het mislopen van de punten zijn ze afgezakt naar de zevende plaats op de ranglijst. In de eerste seizoenshelft ging het juist zeer goed en kon Erfurt zich verassend handhaven bij de eerste drie. Toch gaf Joly zondag aan dat met het bereiken van de play-offs de doelstelling al wel gehaald is. Slechts twee punten achterstand op nummer zes Hamm scheiden Erfurt van een directe play-offs plaats. Daar zal door de Ijsdraken vanavond zeker voor gestreden worden.

SPANNENDE EINDFASE

Trappers is in een hevige strijd verwikkeld met Essen om de tweede plaats. En er is die situatie eigenlijk weinig veranderd afgelopen weekend. Zelf leed men in eigen huis een teleurstellende nederlaag tegen Leipzig. Maar gelukkig ging Essen zondag onderuit bij Halle.

Daarmee blijft het verschil van een punt in het voordeel van Essen staan. Dat punt zal door de Blauwgelen ergens ingelopen moeten worden in de laatste twee speelweekenden.

Uiteindelijk kan ook het doelsaldo nog een belangrijke rol gaan spelen. Vorig seizoen ging het juist daarin mis. Tilburg verspeelde de tweede plaats uiteindelijk op doelsaldo aan Halle, waarna Trappers als derde de play-offs inging. Momenteel heeft Essen een klein voordeel met een doelsaldo van +45 tegenover de +43 voor Tilburg. Ook op dat vlak zit er nauwelijks verschil tussen de teams. In dat opzicht zou het vanavond sowieso goed zijn als ook een van de Trappers goalies een shutout bij mag schrijven.

De volgende spelers zijn er vanavond niet bij: Danny Stempher, Chay Schults en Wouter Sars. Wouter is voor de wedstrijd geschorst omdat hij, in de wedstrijd tegen KSW Icefighters Leipzig, zijn tweede Major Penalty van 5 minuten kreeg waardoor hij automatisch is geschorst voor de volgende wedstrijd.

Update: Ook Noah Muller is niet mee naar Erfurt  Hij meldde zich vanmorgen ziek

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te volgen via Sprade TV.