Terug naar Nieuws

Trappers klaar om Hammer Eisbären opnieuw te verslinden

In de natuur zal een hert het niet snel winnen van een ijsbeer, maar vanavond gaat het om ijshockey en zal het hert op de tenues van Tilburg Trappers de Hammer Eisbären opnieuw willen verslinden! Maar Hamm heeft vanavond winst ook op de wensenlijst staan, en dus belooft het weer een spannende avond te worden in Tilburg!

Dit seizoen beleefde Hammer Eisbären de primeur om een wedstrijd van Tilburg Trappers te winnen. Nog niet eerder in de geschiedenis van beide clubs, delfden de Blauwgelen het onderspit, maar op 8 december werd het in Hamm toch echt 4-1 in het voordeel van de IJsberen.

HAMM IST HEIß

Hamm staat met 66 punten op plaats vijf in het klassement. Direct boven hen staat Halle (ook 66 punten) en met één puntje verschil op plaats zes hijgt Hannover Indians in de ijsberennek. “Hamm ist heiß,” zei Tilburgse coach Doug Mason vrijdag nog in een interview met Brabants Dagblad. “Ze winnen veel en strijden om een plek bij de beste zes, zodat ze rechtstreeks de play-offs in kunnen.”

WINNING STREAK

Hamm is inderdaad bezig met een winning streak en won afgelopen vrijdag de vijfde wedstrijd op rij: in eigen huis versloegen ze concurrent Saale Bulls Halle met 5-3. “Tonight was some of our best hockey this season,” aldus trotse coach Casey Fratkin op vrijdagavond. Voor de wedstrijd van vanavond houdt de Canadees zijn hart vast. “It’s going to be extremely difficult. It’s where we got our butts handed to us in the last game we were there.”

ANOTHER LEVEL

De laatste wedstrijd tussen Tilburg en Hamm eindigde inderdaad in een nederlaag voor Fratkin’s team. Hamm stond aan het einde van P1 nog met 1-3 voor, maar daarna stopte de goalmuziek niet meer in Stappegoor. “It didn’t stop when they found their form. It’s… another level.” Het werd uiteindelijk 10-4.

REACTIE-STRAFFEN

Maar, Mason noemt het een geflatteerde uitslag in het Brabants Dagblad. “Na de eerste periode stond het 1-3 en na de tweede periode nog maar 3-3.” Kortom; scherp blijven! Vrijdag won Trappers in Erfurt met 2-3, maar Mason was niet gecharmeerd van de vele ‘reactie-straffen’ zoals hij ze noemde in de persconferentie achteraf. “Het was een heel emotionele wedstrijd en in de tweede periode verloren de jongens hun discipline en liepen ze te veel reactie-straffen op. Ze moeten leren om dat niet te doen. Zo simpel is het. Mond dicht en doorspelen. Ik zie ze liever na de wedstrijd met zakken ijs op hun arm zitten, maar met de overwinning op zak, dan dat ze elke keer in de strafbank belanden.”

EEN BEKEND GEZICHT

Over strafbank gesproken, afgelopen vrijdag maakte een nieuwe Forderlizenzspeler zijn debuut bij Hamm en belandde prompt twee minuten op de strafbank. De 1m86 lange verdediger Lukas Jung is uitgeleend van de Iserlohn Young Roosters. Als je nu denkt, goh die komt bekend voor? Dat kan! De 19-jarige werd eerder dit seizoen namelijk al uitgeleend aan Herne en heeft in dat tenue ook in Tilburg al op de strafbank gezeten.

OBERLIGA NORD MEISTER

Ter afsluiting toch ook een korte vermelding en felicitaties voor de Oberliga Nordmeister van seizoen 2023/2024: ondanks een verlies afgelopen vrijdagavond (2-3 na shoot out tegen Rostock Piranhas), heeft Hannover Scorpions dit seizoen hun titel met succes verdedigd. De club heeft ook al de aanmelding (en bijbehorende borgsom) ingediend bij DEL2 voor een mogelijke promotie volgend seizoen.

MY LITTLE LADY

Terug naar vanavond: kan Trappers in de strijd om plek twee in het klassement de punten in Tilburg houden? Wordt het weer een goalenfestijn en zingt het publiek zich schor aan ‘My Little Lady’ of wordt het samengeknepen billen en een abonnement op de strafbank? Om het nog meer beladen te maken is het vanavond de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen! De wedstrijd begint vanavond om 18:00 uur en er zijn nog enkele staanplaatsen aan de boarding beschikbaar. Tot vanavond!

AFWEZIGEN

Tijdens de persconferentie zei Doug Mason dat het seizoen er voor Danny Stempher op zit. Hij zal dus in verband met zijn blessure niet aanwezig zijn op het ijs van Stappegoor. Ook niet aanwezig zal Ninho Hessels zijn, die tegen een Game Misconduct opliep in Erfurt en dus automatisch voor deze wedstrijd geschorts is. Nog twijfelachtig is of Reno de Hondt beschikbaar is. Hij ging in Erfurt geblesseerd van het ijs, nadat hij hard tegen de boarding kwam. In de loop van de dag zal daarover een beslissing worden genomen. Noah Muller meldde zich vrijdag voorafgaande aan de wedstrijd in Erfurt ziek. Volgens coach Doug Mason speelt hij waarschijnlijk vandaag weer mee. Dus voor zowel Reno en Noah ‘Fingers crossed’.🤞