Terug naar Nieuws

TRAPPERS WINT VAN HAMM EN VEROVERT PLAATS TWEE

Trappers won zondagavond hun laatste thuiswedstrijd voor de playoffs tegen Hamm. De ploeg die in goede vorm stak, werd door de Tilburgse runner-up weer met beide voeten op aarde gezet. Op Stappegoor werd het 5-1.

Door Arthur Ottenhof

Trappers was vooraf gewaarschuwd voor de goede vorm van de ijsberen uit Hamm. Hun winstreeks maakt dat ze nog kans maken om playoffs te gaan spelen. Maar met een penibele zesde plek is het nog de vraag of dit ook gaat gebeuren. Daarom moest het in de lastige uitwedstrijd in Tilburg aan de bak om de playoffs definitief veilig te stellen. Maar daar dacht Trappers anders over. Na luttele minuten stond Kaid Oliver vogelvrij in powerplay. Hij kon makkelijk binnenschuiven: 1-0.

FRIVOLE FORWARD

Een echte storm aan goals kwam er niet. Hamm-goalie Daniel Filimonow stond een aantal keer goed opgesteld. Toen Trappers een vliegensvlugge counter opzette, kon ook hij niks meer doen aan de 2-0 van D’Artagnan Joly. De frivole forward had tijd om een goed schot te produceren — en mikte precies over de legguard van Filimonow heen. Zo zat Trappers voorlopig weer stevig in het zadel van de tweede plek achter Oberliga Nord-meister Scorpions.

HAMM ZET AAN

Dat Trappers volledig van hun gasten af waren, was ook weer niet het geval. Zeker niet toen Christopher Schutz al na twee minuten spelen de aansluitingstreffer maakte. Hij wachtte geduldig de puck op en knalde snoeihard raak. Ruud Leeuwesteijn had geen schijn van kans. Toch bleek deze krachtstoot een uitzondering, want daarna bleef Trappers weer op de been. En met kanonnen als Branden Gracel en Joly voorin maak je altijd wel een goal. Het samenspel was slim en de afronding zuiver. Zo kwam Trappers weer tot een verschil van twee goals: 3-1.

Tegelijkertijd was het hier en daar oppassen geblazen. Een Hamm-verdediger kreeg de puck lelijk op zijn onbeschermde pols. En menig stick sneuvelde in de felheid die er soms op het ijs was. In aanloop naar de playoffs was het nu vooral zaak om de fysieke boel heel te houden.

BINNENSLEPEN

In de laatste periode was het vooral goalie Filimonow die fantastische reddingen in huis had. Daardoor duurde het lang voor Trappers om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Totdat zeer fraai samenspel leidde naar het eindstation Ties van Soest. Trappers nummer 4 tikte de vierde van de avond binnen. En toen Filimonow het ijs verliet, kon Diego Hofland ook nog 5-1 maken. Daarmee was de wedstrijd helemaal klaar. Als toetje werd het ook nog spannend bij Essen tegen de Rostock Piranhas. Rostock won met 3-4 na penaltyshots. Hierdoor gaat Trappers naar plek twee met 1 punt voorsprong op Essen. Trappers heeft dus het thuisvoordeel ook voor de kwartfinale nu in eigen hand.

Foto Arie Leeuwesteijn

Man of the Match

D’Artagnan JOLY

Foto Romy Mullens