Terug naar Nieuws

TRAPPERS VERLIEST VAN ZICHZELF EN HANNOVER

Achteraf knaagde het besef dat er meer in had gezeten. Tilburg Trappers liet zondagavond een kans liggen om met een zes puntenweekend aan het Oberliga seizoen te beginnen. De Tilburgers waren zeker niet minder dan de gasten, maar vergaten dat uit te drukken in de score: 2-5.

‘Ik moet de jongens complimenteren voor hun inzet. Over de hele wedstrijd vond ik ons de bovenliggende partij. Er ging alleen te veel mis bij ons. We schieten vaker op doel dan Indians, maar ik miste de overtuiging bij sommige spelers’, keek Doug Mason terug op het eerste thuisduel van het seizoen. ‘

HOOFDROL BRETT JAEGER

De manschappen rondom captain Max Hermens hadden zondagavond de pech dat de bezoekers de man van de wedstrijd tussen de palen hadden staan. Goalie Brett Jaeger bleek een meer dan hinderlijke sta-in-de-weg voor alles en iedereen in een blauwgeel shirt. En dus stapte de 40-jarige doelman voor de zesde maal in zijn laatste zeven visites aan het IJssportcentrum Stappegoor met een overwinning van het ijs.

‘A nearly perfect road game. I like playing here although it is never easy,’ opende de keeper zijn analyse. Dat Jaeger de schijnwerpers op zich gericht kreeg, vertelde grotendeels het verhaal van de wedstrijd. Liefst 48 doelpogingen moest hij verwerken. Maar of het nu met een katachtige duik, legguards, stick of vanghand was; Jaeger deed wat hij moest doen.

Waar de Indians-sluitpost lachend zijn verhaal deed, stond Jay Huisman er even verderop beteuterd bij. ‘Een scenario waar ik tijdens de eerste periode geen rekening mee had gehouden. We kwamen verdiend op voorsprong dankzij Branden (Gracel), maar vergaten onszelf te belonen met meer doelpunten. De kansen op 2-0 en zelfs 3-0 waren er zeer zeker’, aldus de left winger, die iets meer dan zestien minuten ijstijd kreeg van zijn coach.

STURM UND DRANG

Na slechts één oefenduel voor eigen publiek hunkerde Trappers naar een potje om het echie op Tilburgs ijs. De knop omzetten bleek in de openingsfase geen enkel probleem voor de gastheren. De ploeg van trainer Doug Mason, waar Jonne de Bonth na een schorsing en blessure terugkeerde, begon gedecideerd aan de tweestrijd met de cultclub uit de Duitse deelstaat Nedersaksen.

Indians, vorig jaar nummer vier in de Oberliga Nord, moest alle zeilen bijzetten om niet volledig onder de voet te worden gelopen door het tempo dat Tilburg aan de dag legde. Na bijna elf minuten drukte Trappers het overwicht uit in een doelpunt. Branden Gracel, na een vlijmscherpe pass van Max Hermens, tikte de puck bij de tweede paal voorbij Brett Jaeger (1-0).

TWEE BINNEN 115 TELLEN

Ook na de dweil veranderde het spelbeeld in de tweestrijd tussen Tilburg en Hannover niet of nauwelijks. De blauwgelen joegen op meer treffers, terwijl de bezoekers vooral aan tegenhouden in plaats van creëren dachten. Halverwege het tweede bedrijf kantelde het duel echter dramatisch voor de thuisploeg. Men liet zich door de Indianen in slaap sussen en twee doelpunten binnen 115 tellen (van Robin Palka) gaven de wedstrijd een compleet andere aanblik.

‘Taking that 1-2 lead into the dressing room for the second intermission was huge for us. Any time you can start the third period with a lead is big. But especially here, in this building. On other games here with the Trappers I know they will come in the third. Getting a few powerplays took the momentum away from them. It was a good team effort’, betrok Jaeger ook zijn ploeggenoten bij de zege.

RECHTERBEEN

Tilburg probeerde van alles, maar had zoals gezegd óf het geluk niet aan zijn zijde óf het vizier niet op scherp staan. In de jacht op de gelijkmaker schoot men zich ook nog eens in de voet. Na een zware overtreding van Ties van Soest op Indians-forward Joey Kiss mocht de lange center vervroegd de kleedkamer opzoeken (5 minuten en game misconduct voor charging). In ondertal kreeg Trappers via Branden Gracel dé kans op de 2-2, maar het rechterbeen van Jaeger voorkwam de gelijkmaker.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd liepen de Indianen via goals van Branislav Pohanka, Igor Bacek en Matias Varttinen uit naar 1-5. De tweede Tilburgse treffer kort voor tijd van Diego Hofland gaf de eindstand nog een iets draaglijker aanzien. ‘2-5 doet in mijn ogen geen recht aan de krachtsverhoudingen op het ijs, maar daar krijgen we geen punten voor’, lachte Jay Huisman als een boer met kiespijn.

BEN TIJNAGEL TROFEE

Dus eindigde het weekend voor de Zoetermeerder in mineur, terwijl het een dag eerder uitstekend was begonnen.  Voorafgaand aan de strijd om de Ron Bertelingschaal in Amsterdam werd hij gekozen tot de beste jonge speler in de hoogste Nederlandse ijshockeycompetitie van het afgelopen seizoen en won daarmee de Bennie Tijnagel Trofee.

’Zaterdag was een bijzondere en leuke dag voor me. Donderdag kreeg ik een telefoontje van Harry Vlaardingerbroek (voorzitter van UltimAir Hijs Hokij) of ik bij de wedstrijd aanwezig wilde zijn. Ik had toen al wel een vermoeden dat er iets ging gebeurde, maar wat wist ik niet.’ Het kwartje viel toen NIJB-directeur Theo (van Gerwen) hem vertelde dat hij voorafgaand aan het duel met hem het ijs op mocht. ‘Een onwijze eer natuurlijk om die trofee te winnen. Hopelijk kan ik de lijn doortrekken hier in Tilburg want aan alles merk je dat het een niveau hoger is in vergelijking met de BeNe-League.’

Man of the Match

Foto: Romy Mullens