Terug naar Nieuws

Eerste thuiswedstrijd van het seizoen vanavond tegen Hannover Indians

De schaatsen zijn geslepen, het ijs is gedweild. Nog een paar uur wachten en dan zijn de stoelen weer gevuld, klinkt het gejuich weer door de ijshal en is het nieuwe Oberligaseizoen dan ook in Tilburg begonnen. Want vanavond speelt Trappers de eerste thuiswedstrijd van seizoen 2023-2024 op Stappegoor. Bij zijn is meemaken; de wedstrijd begint om 18:00 uur!

Vanavond is alles weer ‘de eerste keer’ dit seizoen. De eerste keer langs de zacht piepende controlescans lopen, de eerste keer naar de Biergarten voor een hapje eten en een drankje, de eerste keer naar boven en op je plekje gaan zitten (of staan)… Het seizoen voor Oberliga-Nord begon afgelopen donderdag al met de wedstrijd Herner EV Miners tegen Hammer Eisbären (5-4 OT) en vrijdag speelde Tilburg Trappers de eerste competitiewedstrijd, uit tegen Essen (3-5 gewonnen). Maar vanavond speelt Trappers dan de eerste keer thuis, op Stappegoor, tegen Hannover Indians!

GOED BEGIN VAN SEIZOEN

Vrijdag was natuurlijk een lekker begin van de competitie: winnen van de Muggen. Doug Mason zei achteraf zeker blij te zijn met de winst, maar dat het niet persé mooi ijshockey was. De puck stuiterde inderdaad vaak als een flipperkastbal de goal in. Maar hé, punten zijn punten, toch? Indians had een minder goed begin van het seizoen en verloor in eigen huis van Erfurt met 3-4.

‘OPSTELLINGSPROBLEEM’

“Aan het team lag het niet, we hadden op de bank een ‘opstellingsprobleem’, waardoor in de beslissende fase van het spel, ineens andere mensen op het ijs stonden dan het plan was. Dat kan ik de jongens niet kwalijk nemen, dat lag echt aan ons. Dat moeten we als trainingsteam ook van leren,” aldus de nieuwbakken coach van Indians Björn Naujokat. “Tegen Tilburg gaan we datgene wat vrijdag fout ging, beter doen en gaan we dus voor de punten!”

Dat zullen we dan nog wel eens zien. Reno de Hondt, die vrijdag zijn 500ste wedstrijd speelde, geeft toe dat er van makkelijke tegenstanders al jaren geen sprake meer is in de Oberliga, maar: “als iedereen zijn taak uitvoert, blijven de punten in Tilburg.” Dat willen we horen!

SALITURO EN JAEGER

Opvallende poppetjes op het ijs vanavond zijn import Dante Salituro, die in de voorbereidingsfase al heeft laten zien veel te kunnen scoren. De 27-jarige Canadees komt van de Slowaakse club Presov en speelde afgelopen jaren op de het hoogste niveau in de Slowaakse, Franse en Noorse competitie. Een andere opvallende naam is oude bekende Brett Jaeger, die nota bene van Indians’ grootste concurrent Hannover Scorpions is gekomen. De 40-jarige goalkeeper werd drie jaar geleden uitgeroepen tot Torhüter des Jahres van de Oberliga Nord en zal het Trappers ongetwijfeld zo moeilijk mogelijk proberen te maken om de puck achter hem raak te schieten.

De wedstrijd begint vanavond om 18:00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar.