Terug naar Nieuws

WINST TRAPPERS IN JUBILEUMDUEL RENO DE HONDT

Reno de Hondt slaagde er vrijdagavond tegen Moskitos Essen (3-5 winst) niet in zijn vijfhonderdste wedstrijd in de hoofdmacht van Tilburg Trappers op te luisteren met een doelpunt. Het scoren liet hij over aan Max Hermens (2x), D’Artagnan Joly, Danny Stempher en Mikko Virtanen.

Zijn eerste wedstrijd, bijna tien jaar geleden tegen Laco Limburg Eaters Geleen, won hij met 0-5. Vijf dagen later scoorde hij tegen diezelfde opponent zijn eerste treffer in de hoofdmacht. De vijfhonderdste krachtmeting in het geelblauw had vrijdagavond voor Reno de Hondt hetzelfde resultaat: een zege. ‘Zelf een goal scoren of een beslissende pass geven is leuk, maar uiteindelijk draait het om winnen. Dat hebben we vanavond gedaan en dus ben ik tevreden en blij’, concludeerde Trappers nummer 77, die van coach Doug Mason ruim zeventien minuten ijstijd kreeg.

‘PINGPONG WEDSTRIJD’

Sinds zijn entree in IJssportcentrum Stappegoor is Reno (162 goals, 209 assists en 417 strafminuten) uitgegroeid tot een ware publiekslieveling. Klein van stuk, rap van tong, een eigen wil, goede handen en voor niets of niemand bang. ‘Je raakt eraan gewend dat je tegen gasten speelt die een of anderhalve kop groter zijn dan ik zelf. Daar schrik ik dus niet meer van. Ik zou eerder schrikken wanneer ik een tegenstander zou treffen die kleiner is’, lachte De Hondt na afloop.

De eerste periode in de Eissporthalle am Westbahnhof was niet goed te noemen. Beide ploegen speelden wel met beleving, maar de uitvoering was slordig. De grootste opwinding ontstond bij de twee doelpunten (Edmunds Augstkalns namens de thuisploeg en Max Hermens voor Tilburg). ‘Het leek wel een pingpong wedstrijd, zo vaak gaven we de puck zo maar weg. Gelukkig deed Essen daar net zo goed aan mee. Anders had de wedstrijd ook heel anders kunnen aflopen.’

NIET VEEL BETER

Ook na de dweil was het niet geweldig wat beide ploegen lieten zien. De drie treffers in het middenstuk waren exemplarisch voor het vertoonde spel. Een inzet van de sterk spelende Bjorn Borgman verdween in de flipperkast en caramboleerde via het lijf van Max Hermens achter Moskitos-doelman Bastian Kucis: 1-2. De glimlach op het gezicht van Trappers nummer 81 sprak boekdelen toen hij zijn treffer vierde met zijn ploeggenoten in de spelersbank.

Een dubbele overtal voor Essen (Marvin Timmer en Alexey Loginov beiden voor tripping) was te veel voor de manschappen van coach Doug Mason. Elvijs Biezais kogelde het bevroren rubber snoeihard tegen de touwen. Toch zocht Tilburg met een voorsprong de kleedkamer op. Na een inzet van andermaal Bjorn Borgman plofte de puck voor de stick van D’Artagnan Joly. De lange right winger profiteerde dankbaar van het geboden buitenkansje.

EMPTY NET

In het slotstuk van het eerste duel van het Oberliga seizoen 2023-2024 wisselden de verhoudingen op het ijs van minuut tot minuut, zelfs van shift tot shift. Dan weer had de thuisclub de overhand, dan weer hadden de gasten het betere van het spel. Zo tekende Elvijs Biezais voor een prachtige 3-3, maar 39 tellen later schoot Danny Stempher uit de draai de bezoekers weer op voorsprong. Met overlevingsdrang en kunst en vliegwerk slaagde Trappers er in de Muggen van het lijf te houden. Een empty netter van Mikko Virtanen maakte in de slotminuut een einde aan alle onzekerheid: 3-5.

OPSTEKER

De winst buitenshuis vormde een opsteker met het oog op het zware karwei dat zondagavond in IJssportcentrum Stappegoor op het menu staat. Hannover Indians is de eerste tegenstander op het nieuwe aanvangstijdstip van zes uur ’s avonds. Een niet te onderschatten opponent, die ongetwijfeld wat goed te maken heeft na de verrassende 3-4 thuisnederlaag am Pferdeturm tegen TecArt Black Dragons Erfurt.

‘In tegenstelling tot de eerste twee, drie jaar zijn er geen gemakkelijke avondjes in de Oberliga meer’, realiseerde de jubilaris zich maar al te goed wat er veranderd is sinds Trappers zijn entree bij onze Oosterburen in 2015. ‘Destijds had je Timmendorf, HSV, Hamburg Crocodiles, Harzer Falken en de twee ploegen uit Berlijn. Die versloegen we probleemloos en vaak ook nog met dubbele cijfers. Dat is gelukkig geweest. Zondag moeten we vol aan de bak, maar als iedereen zijn taak uitvoert blijven de punten in Tilburg.’

Foto: Dirk Unverferth