Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas (6-3)

TRAPPERS BINDT OOK ROSTOCK AAN ZEGEKAR

Tilburg Trappers boekte vrijdagavond een eenvoudige 6-3 overwinning op Rostock Piranhas. Daarmee bleef de ploeg van Doug Mason niet alleen voor de dertiende maal zonder nederlaag, maar tankte het ook zelfvertrouwen voor de topper tegen Hannover Scorpions.

Twee dagen voor de kraker tegen Hannover Scorpions dreigde voor Trappers een verraderlijk tussendoortje, tegen een ploeg die met Krefeld strijdt tegen degradatie. Maar de potentiële bananenschil bleek na zestig minuten een prettige generale repetitie. ‘Al met al een prima overwinning’, concludeerde Ninho Hessels. ‘Natuurlijk wil je graag weer zo overtuigend spelen als dinsdag tegen Hamburg, maar dat is niet zo eenvoudig. Daarnaast zit het duel van zondagavond ook in je achterhoofd.’

GRILLIG

Waar Trappers de overwinningen met de regelmaat van de klok aaneen rijgt, beweegt de prestatiecurve van Rostock Piranhas zich juist in de tegenovergestelde richting. Slechts negen van de 37 gespeelde competitiewedstrijden leverde een zege op. Het is het verhaal van het seizoen voor de ploeg uit Mecklenburg-Vorpommern in een notendop. De Piranhas zijn op bepaalde dagen tot grootse dingen in staat (winst tegen Leipzig, Herne en Hamm), maar zakken op andere momenten collectief door het ijs.

Ook coach Chris Stanley breekt zich regelmatig het hoofd waarom het contrast zo groot is. Zo boog Rostock twee dagen voor kerst pas in overtime voor Hamburg Crocodiles, maar ging het een week later pijnlijk mis op bezoek bij BlackDragons Erfurt (11-3). ‘When the guys compete, work hard, play together and stick to the system, we can have success. We get ourselves in trouble once we get off the page.’

MOEIZAME START

Ondanks de winning streak kende de geelblauwe brigade een moeizame start in het wederom goed bezette IJssportcentrum. Onzuiverheid had de overhand, de powerplay liep niet en er was een gebrek aan scherpte in de afronding. En dus deed de nummer voorlaatst uit de Oberliga Nord (met vooraf 58 punten minder dan Trappers) op het scorebord althans nauwelijks onder voor de thuisploeg. Sterker nog: de Roofvissen kwamen zelfs twee keer op voorsprong.

Tilburgs nonchalance met een man meer op het ijs leidde de 0-1 in. Vanuit het eigen verdedigingsvak trok Matt Barry het ijs over. Hij behield het overzicht en gaf Keegan Dansereau een niet te missen kans. De 35-jarige Canadees, die in 2017 zijn Hongaars paspoort kreeg (‘My wife is Hungarian and they needed players for the national team’), is ‘sizzling hot’. Na een aarzelend begin (5 treffers en 10 punten in de eerste 12 wedstrijden) kan hij nu ten minste een doelpunt of beslissende pass in zijn laatste 25 duels overleggen. Na vanavond staat de teller op 40 goals en 26 assists.

Bij de derde poging in de eerste periode verliep het overtalspel van Trappers aanzienlijk beter. Een ragfijn driehoekje van Danny Stempher, Raymond van der Schuit en Reno de Hondt werd door laatstgenoemde keurig afgerond: 1-1. Iets meer dan drie minuten later stond er 2-2 op het scorebord. Eerst prikte Tom Pauker namens de bezoekers het bevroren rubber in de bovenhoek en 33 tellen nadien volgde Giovanni Vogelaar zijn voorbeeld.

BIRTHDAY GIFT

Het begin van het tweede bedrijf was een herhaling van zetten. De thuisploeg probeerde het wel, maar Piranhas-doelman Christopher Strasen gaf geen krimp. De sluitpost uit Bremerhaven luisterde zijn 21e verjaardag op met een puik optreden. ‘He’s doing a good job for us this year. He came in relief a couple of times. Playing in Tilburg was my birthday gift to him’, complimenteerde Chris Stanley zijn (derde) keeper.

Reno de Hondt (in de rebound na een inzet van Sean Richards), Raymond van der Schuit (uit een snelle give-and-go met Max Hermens) en Marvin Timmer (na vernuftig passje van Jonne de Bonth) kregen uitstekende mogelijkheden, maar allen verzuimden Trappers al vroeg in veilige haven te brengen. In de laatste zesenhalve minuut van het middenstuk sloeg Tilburg via Mikko Virtanen en Brett Bulmer alsnog twee keer toe.

ZERE PLEK

In het laatste deel gold het credo: ‘als er één schaap over de dam is, volgen er meer’. In een tijdsbestek van vijf minuten en 2 seconden tilden Raymond van der Schuit en andermaal Brett Bulmer de stand van 4-2 naar 6-2. Rostocks captain Mark Ledlin legde uiteindelijk de 6-3 eindstand vast.

‘Obviously it’s not the result we wanted but we can take some positives out of this game. We’re playing good stretches of hockey against good teams like Hamburg, Scorpions and now Tilburg. It seems like any time we lose a game, it’s usually five to 10 minutes where we give up chances that lead to goals. That’s what we have to clean up’, legde Dansereau de vinger op de zere plek. Ondanks de nederlaag had hij toch genoten van zijn eerste bezoek aan de Kruikenstad. ‘Cool atmosphere and for sure the nicest rink in the league. Looking forward to be back here next Friday.’

LUIDKEELS STEUNEN

Voor het zover is, komt de blauwgele brigade nog twee keer in actie. Hoewel dinsdag met Hamm ook een interessante opponent wacht, kijkt iedereen in Trappers’ Nation toch vooral uit naar de kraker tegen Hannover Scorpions (zondagavond om 19.00 uur in het IJssportcentrum Stappegoor). Veel geheimen kennen Tilburg en Hannover niet meer voor elkaar want de komende confrontatie vormt de vierendertigste keer dat de beide ploegen de sticks met elkaar kruisen.

Ninho Hessels verheugt zich op het duel van zondag. ‘De laatste twee jaar hebben we niet vaak van ze gewonnen, volgens mij.’ Trappers nummer 74 heeft het gelijk aan zijn zijde want van de laatste negen onderlinge ontmoetingen won Tilburg er slechts één (31 oktober 2021 werd het 7-1). ‘Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Met de steun van onze supporters moet dat lukken’, deed de 22-jarige verdediger en passant een oproep aan het Trappers legioen om hun favorieten luidkeels te steunen.

Man off the Match
Mikko Virtanen | Foto Romy Mullens
Wedstrijdverslag
Samenvatting en persconferentie