Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions

TRAPPERS ZINSPEELT OP REVANCHE TEGEN SCHORPIOENEN.

De onbetwiste topper uit de Oberliga Nord zal vanavond gespeeld gaan worden op Stappegoor. Dat zullen veel mensen gedacht hebben want de hal is nagenoeg uitverkocht voor de battle tussen nummer twee Tilburg Trappers en koploper Hannover Scorpions.

TUMULTUEUZE PERIODE

De afgelopen weken gebeurde er veel bij de clubs in de Oberliga Nord. Hannover Scorpions staat inmiddels een straatlengte voor, maar haalt toch nog twee nieuwe spelers in huis. #47 James Bettauer en #93 Dennis Reimer. Bettauer een geboren Canadees heeft inmiddels een Duits paspoort en is een defence speler met veel DEL ervaring. Hij zal later deze maand aansluiten bij de selectie. Forward Reimer komt per direct over van Hamburg. “We moeten wel handelen, omdat we enkele zwaar geblesseerde spelers hebben. Aldus Scorpions sportchef Erik Haselbacher”.

Halle vergaat het op gebied van blessures ook niet goed. Afgelopen week scheurde Mathieu Tousignant een kruisband af wat het einde van zijn seizoen betekent. Ook beide andere imports Vartinen en Vihavainen zitten in de lappenmand.

Dit alles valt echter in het niets bij het verschrikkelijke nieuws uit Hannover. Bij Jan Dalgic doelman van Hannover Indians is een kwaadaardige hersentumor geconstateerd. Hij zal zo snel mogelijk geopereerd worden. Tilburg Trappers wenst Jan en zijn familie alle kracht toe om deze zware tegenslag te overwinnen.

DOELPUNTENGARANTIE

Ondanks de geblesseerden en aankopen aan Scorpions kant stond er natuurlijk nog steeds een meer dan representatief team op het ijs. Er wordt gescoord aan de lopende band. 225x lag de puck al in het doeltje van de tegenstander. Een gemiddelde van bijna 6 per game.

De Canadese brigade is betrokken bij veel doelpunten. #9 Allan McPherson, #64 Brandon Alderson en #26 Pascal Aquin hebben gezamenlijk 221 punten en staan daarmee allen in de top 5 van het spelers klassement. Max Hermens heeft 47 punten (16/31) en is daarmee de gevaarlijkste Tilburger. De twee eerdere onderlinge duels van dit seizoen leverde Scorpions twee doelpuntrijke overwinningen op. De 4-9 thuisnederlaag van 30 oktober is de grootste nederlaag die Trappers te verwerken kreeg sinds ze in de Oberliga spelen.

DOMINANTIE

Hannover Scorpions is dit lopende seizoen ongenaakbaar in de competitie. Slechts twee nederlagen tegen Hamburg en Herne en voor de rest liet het team louter overwinningen noteren. Dat zijn er inmiddels 36 (35 maal met winst van het ijs en 1 reglementair toegekende overwinning van de niet gespeelde wedstrijd tegen Hamburg . Daarmee staan ze 23 punten los. Trappers heeft de tweede plaats in handen en staat op zijn beurt 6 punten boven Halle met nog een wedstrijd tegoed. Hoe dan ook zal er vanavond een winning streak gebroken gaan worden. Trappers kan inmiddels dertien onafgebroken zeges overleggen. Een prachtige reeks, maar het kan nog beter. Bij Scorpions staat de teller inmiddels op eenentwintig overwinningen. Hopelijk loopt deze statistiek voor Trappers ook na vanavond door en komt de record streak van 18 in zicht. Bovenal zal het team erop gebrand zijn om Scorpions de derde nederlaag van het seizoen te bezorgen en zichzelf te revancheren voor de eerdere duels dit seizoen.

Tijn Jacobs, Noah Muller en Ties van Soest spelen niet mee vanavond. Diego Hofland heeft zijn schorsing erop zitten en speelt weer mee.

LET OP: de wedstrijd begint vanavond om 19.00 uur in plaats van 15.00 uur.