Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas

Rostock Piranha’s wil ‘slim spelen’ tegen Tilburg Trappers

Met de topper tegen Scorpions aankomende zondag al in het koppie, mag Trappers zich niet verslikken tegen Piranha’s vanavond. Rostock wil ‘slim spelen’ in Tilburg en zo de winning mindset, en de winning streak, van de gastheren verbreken. Maar of dat de nummer veertien van het klassement vanavond gaat lukken, zal moeten blijken.

“Wir müssen klug spielen,” zei Chris Stanley, met een dik Canadees-Engels accent, afgelopen dinsdag. Zichtbaar balend zuchtte de coach van Rostock zich door de persconferentie heen. Ondanks dat zijn team toch een goede start had dinsdag, want na de eerste periode stonden ze met 2-0 voor op Hannover Scorpions. “Maar het begin van de tweede periode was bijzonder typerend voor ons spel van de afgelopen maanden. De eerste vijfeneenhalve minuut stonden we gewoon te slapen.”

SLIM SPELEN

Van 2-0 werd het inderdaad ineens 2-4 in de eerste zes minuten van de tweede periode. “We moeten slim gaan spelen. Dit hele seizoen al is ons grootste probleem de individuele fouten die we maken. Als we slim spelen; gestructureerd, defensief en communicatief, dan geven we niet zulke grote kansen weg. Dan kunnen we tegen iedere tegenstander goed partij geven.” Uiteindelijk werd het dinsdag 3-7 in Rostock.

MINDSET

Ondanks de veertiende plek in het klassement van Piranha’s, ondanks de blijkbaar in zijn team teleurgestelde Chris Stanley, ondanks dat de topper van zondag al in de koppies zal zitten, móet Trappers toch scherp blijven vanavond. Voor je het weet duikt het slimme spel van Rostock alsnog de kop op en wordt het zwoegen op het ijs. “We leven van wedstrijd naar wedstrijd,” stelt Jordy van Oorschot al gerust. Als hem door FaceOff gevraagd wordt hoe het toch komt dat het zo lekker gaat, zegt de defensemen lachend “Ik kan het niet uitleggen! Het is een soort van mindset. Dat werkt gewoon heel goed.”

JORDY VAN OORSCHOT

Dinsdag won Trappers met 9-2 thuis van Hamburg, mede dankzij twee powerplaygoals van Van Oorschot. Doug Mason noemt hem één van de meest consistente spelers van zijn team de afgelopen maand. “Hij is een uitstekende defensemen, altijd al geweest. Hij geeft ons veel steun vanaf de blauwe lijn en helpt ons met de jonge defensemen. Hij leert ze geduld te hebben met de puck, plays te maken en vooral niet bang te zijn om fouten te maken. Dan zie je die jonge spelers groeien met de week.”

TRÈS DANGEREUX

Trappers en Rostock hebben dit seizoen nog maar één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Het werd op 28 oktober 2-7 in Rostock, in het voordeel van de Tilburgers. De twee tegengoals kwamen toen van Keegan Dansereau. Deze Hongaarse Canadees is nog steeds ‘très dangereux’, blijkt wel uit zijn cijfers. In 36 wedstrijden was hij goed voor 65 punten. Niet alleen is hij de topspeler van Rostock, hij staat ook in de spelers top van Oberliga Nord. Niet slecht voor een Piranha wiens team onderaan het klassement bungelt.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. De volgende Trappers spelen vanavond niet mee: Diego Hofland, Noah Muller, Tijn Jacobs en Ties van Soest.