Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ‘81 (5-0)

TRAPPERS DRAAIT ALS EEN ZWITSERS UURWERK

Tilburg Trappers heeft zijn voorlaatste thuiswedstrijd van 2022 probleemloos gewonnen. De equipe van coach Doug Mason was veel te sterk voor Krefelder EV 81 en liet de hekkensluiter in de Oberliga Nord met 5-0 in zekere zin nog ontsnappen.

De zege betekende de tiende op rij voor ploeg uit de Kruikenstad. De laatste nederlaag van Trappers dateert van 18 november 2022. Opponent Icefighters Leipzig profiteerde dankbaar van het groot aantal gemiste Tilburgse kansen, risicovolle plays en defensieve lichtzinnigheden: 2-5.

HOOFDROL

Tot woensdagavond had Max Hermens zeven goals en 16 assists in de voorafgaande krachtmetingen met Krefeld achter zijn naam. In de vijftiende (competitie)ontmoeting tussen beide ploegen voegde de 25-jarige center twee doelpunten en twee beslissende passes aan dit totaal toe. Zelf had hij echter het meest genoten van zijn passes op de treffers van Raymond van der Schuit en Wouter Sars. ‘We zijn qua productie niet afhankelijk van een paar jongens. Iedereen kan scoren. Dat maakt ons voor elke ploeg in de Oberliga een lastige opponent’, aldus de hoofdrolspeler na afloop.

Naast Hermens blonk ook Ruud Leeuwesteijn uit tegen de rode lantaarndrager in de Oberliga Nord. De goalie schreef zijn tweede shutout van het seizoen op zijn naam. Op dinsdag 15 november hield hij tegen Erfurt ook al zijn doeltje schoon. Vooral de glove save op de inzet van Martin Schymainski bij een 3-op-0 breakaway voor de bezoekers in de tweede periode leverde de geboren Dordtenaar een ovationeel applaus van de toeschouwers op.

‘Ik las die play redelijk goed. Je weet dat ze elkaar de puck gaan toeschuiven om mij uit positie te krijgen. Bij de tweede pass (van Aaron McLeod terug op Schymainski) moét je gaan. Gelukkig schoot hij de puck precies in mijn vanghandschoen’, haalde Leeuwesteijn de belangrijke redding nog eens terug in zijn herinnering.

NUMMER 150

In een jaar tijd kan er veel veranderen. Op de kop af 365 dagen geleden leed Tilburg zijn enige nederlaag tegen Krefeld. Ondanks 48 schoten op het vijandelijke doel verloor Trappers die dinsdagavond met 2-4. Dat een dergelijk scenario zich niet nogmaals zou voltrekken, was na 4 minuten en 41 seconden al wel duidelijk. Via doelpunten van Raymond van der Schuit en tweemaal Max Hermens katapulteerde de thuisploeg zich naar een 3-0 voorsprong.

Waar een afstraffing dreigde voor de jonge honden van coach Elmar Schmitz herstelden de bezoekers zich bewonderenswaardig van de zwakke start. Het duurde tot de zevenendertigste minuut voordat men de vierde tegentreffer moest slikken. Delaney Hessels gaf het bevroren rubber het laatste tikje. Het betekende doelpunt nummer 150 voor Trappers deze ijshockeyjaargang.

Ook in het slotstuk duurde het even voordat de 2230 toeschouwers van hun stoeltjes konden opveren. Op snelheid trok Max Hermens door de neutrale zone het Tilburgse aanvalsvak in. Trappers nummer 81 was niet zelfzuchtig en bediende Wouter Sars die een wederom prima optreden extra glans gaf met zijn vijfde goal van het seizoen.

DRUKKE WEKEN

Eén opgave wacht Tilburg nog in 2022. Vrijdagavond (aanvang 20.00 uur) komt Herner EV Miners op bezoek in IJssportcentrum Stappegoor. Daarna volgt een belangrijk en drukke maand januari voor de nummer 2 in de Oberliga Nord. Liefst tien duels staan er op het programma voor de geelblauwe brigade waarvan vier (Hamm, Hannover (Scorpions), Erfurt en Herford) buiten de stadsgrenzen. ‘Het is een onwijs druk schema. Maar de meeste jongens spelen liever een wedstrijd dan dat ze moeten trainen’, lachte Max Hermens.

Trappers-coach Doug Mason kon niet anders dan tevreden zijn over zijn eerste vier maanden in de Oberliga. Ga maar na: 25 van de 34 gespeelde competitiewedstrijden gewonnen, 151 goals vóór, 87 treffers tegen en best of the rest, achter koploper Hannover Scorpions. Met volop perspectief op nog meer succes voor 2023. ‘Ik neem mijn pet af voor de jongens. IJshockeyen op dit niveau in combinatie met een studie, baan en gezin is geen sinecure. We staan tweede nu en willen daar ook blijven’, aldus de ervaren oefenmeester.

Man of the Match
Ruud Leeuwesteijn | Foto Arie Leeuwesteijn
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie