Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Herner EV Miners

Trappers knallend het jaar uit met veelbelovend duel tegen Herne Miners

Trappers sluit het jaar af met een knal! Eerdere duels tegen Herner EV leverden al het nodige vuurwerk op, dus vanavond zal het weer de nodige vonken gaan regenen op Stappegoor. Kom dus Trappers aanmoedigen in wat nu al een knetterende, klappende, sissende en donderende jaarafsluiter belooft te worden!

Al weken is de fanbus van Herne voor de wedstrijd van vanavond volgeboekt, is te lezen op de site van de Miners. Kortom, het uitvak zal vanavond zeker van zich laten horen. Het is aan het team van Trappers om de fans van Herne het zwijgen op te leggen en de eigen fans te laten bulderen. Winnen dus! Nu is Tilburg al tien wedstrijden op rij ongeslagen, dus het vertrouwen voor nog een winstpartij is er zeker!

SPECTACULAIRE WEDSTRIJD

Kijkend naar de eerdere twee ontmoetingen tussen Herne en Tilburg, is winnen echter niet vanzelfsprekend. In september verloor Trappers in Herne met 6-4 en op 11 november werd het slechts 1-0 in Tilburg. Maar ondanks die ene goal, was het een spectaculaire match: een thriller die uiteindelijk beslist werd door uitstekend keepwerk van beide goalies Björn Linda en Cedrick Andree.

NIET SCOREN IS NIET SLECHT SPELEN

Afgelopen woensdag won Trappers met 5-0 van Krefelder EV. In de persconferentie achteraf werd coach Doug Mason gevraagd waarom de wedstrijd na de eerste drie goals leek ‘in te kakken’ en het vervolgens ruim een half uur duurde voor de 4-0 werd gemaakt. “Dat is typisch de sportcultuur hier in Europa. Men gelooft dat als er niet veel wordt gescoord, er niet goed gespeeld wordt. Maar zo werkt dat niet in ijshockey.”

LIEVER SPELEN DAN TRAINEN

Mason was tevreden over het spel van zijn team afgelopen woensdag. Hij neemt zijn petje af voor de spelers die naast het drukke speelschema ook nog gewoon moeten werken voor de kost. Max Hermens beaamt lachend dat het een ‘onwijs druk schema’ is, maar: “De meeste jongens spelen liever een wedstrijd dan dat ze moeten trainen!”

TOBIAS STOLIKOWSKI

Herne speelde in november tegen Trappers met een zwaargehavend team. Trainer Danny Albrecht moest maar liefst tien spelers missen. Onder andere sterspeler Chris Seto was er toen niet bij. Naar verwachting zal de Canadees vanavond wel zijn opwachting maken. Dit seizoen was hij tot nu toe goed voor maar liefst twintig goals en vijfentwintig assists. Overigens is Danny Albrecht, na de verloren wedstrijd tegen Trappers op 11 november, vervangen door Tobias Stolikowski, die tot half februari vorig jaar nog coach was bij Hannover Scorpions.

EXTRA AANMOEDIGING

Met het grote aantal Duitse fans vanavond, zal het flink gaan borrelen en bruisen in de hal vanavond. Trappers kan dus extra aanmoediging gebruiken. Koop snel je kaartje en kom vanavond naar de laatste wedstrijd van 2022 en juich Tilburg Trappers naar de elfde overwinning op rij!

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur. De volgende Trappers spelen vanavond niet mee: Ties van Soest, Tijn Jacobs en Noah Muller.