Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Herner EV Miners (6-2)

TRAPPERS-TREIN DENDERT DOOR

De blauwgele trein van machinist Doug Mason dendert op volle snelheid verder en noteerde vrijdagavond de elfde overwinning op rij. De spotlights waren dit keer voor Giovanni Vogelaar en Raymond van der Schuit.

Dat Trappers in bloedvorm verkeert, is al een aantal weken bekend. Füchse Duisburg wist de nummer 2 in de Oberliga Nord op zondag 27 november (na verlenging) voor het laatst een halt toe te roepen. Sindsdien volgden elf overwinningen op rij met een indrukwekkend doelsaldo van 50 goals vóór en slechts 20 tegen.

PIZZABAKKER

Zijn vrouw Juliët moet volgende maand bevallen van hun eerste kindje. Giovanni Vogelaar wil kost wat het kost hierbij aanwezig zijn. ‘Woensdag voor het duel met Krefeld waren we bezig met het gebruikelijke partijtje voetbal toen onze materiaalman Emile (van Hulten) door Juliët werd gebeld. Dat heb ik zo met hem afgesproken. Ze had last van hevige krampen en wist niet goed wat te doen. Ik heb me direct omgekleed en ben naar huis gereden. Gelukkig bleek het niets om ons zorgen over te maken’, aldus Trappers nummer 5.

En dus was ‘de pizzabakker’, zoals tegenstander Denis Fominych hem vanwege zijn Italiaans klinkende voornaam plagerig noemt, tegen Herne gewoon van de partij. En hoe! Na twaalf minuten in de openingsperiode zwiepte hij vanaf de blauwe lijn de puck in de rechterbovenhoek en nog geen vijf minuten later herhaalde hij dit kunststukje. Tussendoor had Raymond van der Schuit met een man meer op het ijs voor de 2-0 gezorgd.

‘Vanwege blessures en ziekte hadden zij maar vijf verdedigers en zeven aanvallers. Dan moet je ze vanaf het begin onder druk zetten. Dat hebben we uitstekend gedaan’, verklaarde de Hagenaar na afloop. Met een agressieve forecheck, hoog tempo en dominant aanvalsspel legde Tilburg, onder het toeziend oog van vier Oberliga-kampioenen van het eerste uur (Kyle DeCoste, Maarten Brekelmans, Mickey Bastings en Ian Meierdres) in de openingsperiode de basis voor wederom een overwinning.

RUWE DIAMANT

Ook in het tweede bedrijf waren de manschappen rondom captain Kilian van Gorp heer en meester. Nadat eerst Delaney Hessels het aluminium raakte, diepte broer Ninho niet veel later de voorsprong nog wat verder uit. Nils Liesegang dekte niet agressief genoeg door op de Trappers defenseman en dus kogelde de 22-jarige Tilburger zijn derde competitietreffer van het seizoen achter Herne-doelman Björn Linda: 4-0. De goalie kon als verzachtende omstandigheid aanvoeren dat Max Hermens hem vakkundig het zicht op de puck ontnam.

Dat het hierbij bleef in het middenstuk was vooral te danken aan diezelfde Linda. De 33-jarige sluitpost sloot tot tweemaal toe precies op tijd zijn 5-hole op inzetten van Marvin Timmer. De ruwe diamant uit Den Bosch ontwikkelt zich in rap tempo en was aan de zijde van Wouter Sars en Jonne de Bonth een voortdurende plaag voor de bezoekers.

GEEN KRUID GEWASSEN

Met een goed geplaatst polsschot zorgde Denis Fominych kort na de tweede dweil voor de 4-1. Dat was voor Trappers de eerste tegengoal sinds 20 december toen Linus Wernerson Libäck voor Duisburg scoorde. Sindsdien hielden Cedrick Andree en Ruud Leeuwesteijn honderdzesenzestig minuten en 50 seconden de nul. Dankzij twee treffers van Raymond van der Schuit stelde Tilburg orde op zaken. Drie minuten voor tijd legde Fominych de 6-2 eindcijfers vast.

Was Trappers nu zo goed of was zijn Duitse uitdager nu zo zwak? ‘Tegen dit Tilburg was vanavond geen kruid gewassen’, wond de in Kazachstan geboren left winger er geen doekjes om. ‘Ze waren hongerig, sterk in de duels en gaven nauwelijks kansen weg. Maar voor de nederlaag zijn overduidelijk oorzaken aan te geven. Zo hadden we na het uitvallen van (Robert) Peleikis nog maar vier verdedigers waarvan drie Oberliga debutanten. Hopelijk keren er na de jaarwisseling een aantal geblesseerde jongens terug zodat we wat meer armslag krijgen.’

PAAR DAGEN VRIJ

De stemming bij ‘hattrick boy’ Raymond van der Schuit was vanzelfsprekend een stuk beter. ‘Het maakt niet uit wie er scoort. Dit was een prima afsluiting van 2022. Verdedigend stond het gewoon goed, we hebben nauwelijks een kans weggegeven. En als er toch eentje doorheen glipte, stond Cedrick (Andree) er. Net zoals Ruud (Leeuwesteijn) afgelopen woensdag tegen Krefeld.’

Na het vuurwerk, de champagne en de oliebollen volgt voor Trappers wederom een drukke periode met vier wedstrijden in acht dagen. Zo komt dinsdag Crocodiles Hamburg (aanvang 20.00 uur) naar de Kruikenstad, gevolgd door een thuisbeurt tegen Rostock Piranhas op vrijdag, de kraker tegen koploper Hannover Scorpions (zondag 8 januari) en de lastige uitwedstrijd in Hamm weer twee dagen later. ‘We zijn nu een paar dagen vrij. Daar zijn we ook wel aan toe’, aldus de drievoudig doelpuntenmaker, die Oud en Nieuw met enkele teamgenoten in Tilburg gaat vieren.

Tilburg Trappers wenst iedereen een fijne jaarwisseling, een gezond, gelukkig en sportief 2023. We zien elkaar hopelijk weer in het nieuwe jaar.

Man of the Match
Raymond van der Schuit | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie