Terug naar Nieuws

Nieuwjaarsboodschap Tilburg Trappers 2023

Beste en lieve Tilburg Trappers fans, fanatics, sfeervak, sponsoren, spelers, staf, medewerkers, vrijwilligers, ouders, recreanten en iedereen die Tilburg Trappers een warm hart toedraagt. 

Het jaar dat we achter ons laten is in alle opzichten een memorabel jaar geworden. Helaas niet altijd in positieve zin. We sloten de corona crisis af maar de volgende crisis diende zich al aan.

Zo heeft de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis een flinke negatieve impact op het afgelopen jaar gehad. Door de hoge inflatie en de stijgende (gas)prijzen (die inmiddels gelukkig weer afvlakken en teruglopen) hebben vele gezinnen het ook moeilijk om de “eindjes aan elkaar te knopen”.

Ook was 2022 het jaar van de openbaringen en het grensoverschrijdend gedrag is uitvoerig aan de kaak gesteld; en terecht. Iedereen verdient een veilige en leefbare leef- en werkomgeving. Of dat nu de entertainment wereld, de sportwereld of welke werkomgeving dan ook betreft een omgeving waarin men zich veilig kan voelen is een voorwaarde.

Ook heeft de nieuw verworven vrijheid tot andere excessen geleid op het gebied van verkeersveiligheid, genotmiddelengebruik en of vuurwerkgebruik. Alertheid van overheden is noodzakelijk maar allereerst persoonlijke verantwoordelijkheid nemen moet basisgedrag zijn.

Was het alleen maar kommer en kwel afgelopen jaar, nee op vele vlakken kon het leven gevierd worden en waren successen nooit ver weg. Zeker in de sport hebben we het afgelopen jaar talloze successen kunnen vieren. Op mondiaal niveau braken er nieuwe talenten door in de  atletiek, het zwemmen, het schaatsen en het wielrennen.

En dichter bij huis in onze eigen club zien we ook nieuwe talenten opstaan, kijk naar de jongens uit het eredivisie team. Uit dit team zien we talenten als Jowin Ansems, Marvin Timmer en Chay Schults de stap naar de Oberliga maken en niet onverdienstelijk.

Sowieso mogen we ons eredivisie team over afgelopen seizoen een groot compliment maken.

Onder leiding van Dennis ten Bokkel en Levi Houkes veroverden “onze jongens” afgelopen seizoen in een best-of-three finale in en tegen Amsterdam Tigers de kampioenstitel. Tot 3-3 ging het gelijk op maar daarna scoorden Chay en Marvin de beslissende en winnende treffers, om uiteindelijk met 5-3 te winnen.

Ons Oberliga team deed het evenmin onverdienstelijk maar bleef afgelopen seizoen in de kwartfinale steken tegen Memmingen Indians, de latere verliezend finalist in de Play Offs van het overall Oberliga kampioenschap.

Na afloop van het seizoen en ter voorbereiding op het huidige en de komende seizoenen was de technische staf wel van mening, willen we opnieuw het kampioenschap veroveren, dat er geïnvesteerd moest worden in het Oberliga Team. Na intensieve evaluaties is het besluit genomen om op een aantal fronten versterking aan te trekken en dat betekende dat we uiteindelijk ervoor kozen het maximale aantal imports te halen dat toegestaan is. Ook de coachingstaf werd versterkt door het aantrekken van Doug Mason, primair verantwoordelijk voor het Topteam maar ook meekijkend naar de coaching bij andere teams. Dat uiteindelijk Josh vertrok was voor Josh een verbetering van zijn positie maar een aderlating voor ons die inmiddels goed opgevangen is en weer stof tot nadenken biedt voor komend seizoen.

Kijkend naar het huidige seizoen hebben we wat ups en downs gehad met het inpassen van de nieuwe imports, er een uitstekende goalie bijgekomen in de persoon van Cedric André en inmiddels is de weg naar boven weer gevonden middels de 2e plaats in onze Liga met op 3 januari een belangrijke wedstrijd tegen Hamburg voor de boeg waarin we onze positie op de 2e plaats verder kunnen verstevigen. Brett Bulmer is inmiddels ook weer terug. Even dacht hij zelf en wij ook dat hij koos voor zijn maatschappelijke carrière maar ten lange leste kroop het bloed waar het eigenlijk niet gaan kon en koos hij toch opnieuw voor Tilburg Trappers.

Vanzelfsprekend hopen en vertrouwen we er ook wel op dat we de epiloog van dit seizoen, richting de Play Offs,  kunnen ingaan met thuisvoordeel en dan maar zien hoe we presteren tegen de teams uit “Zuid”. Verder komen dan de kwartfinales is het eerste doel.

Om in de komende seizoenen minder afhankelijk te zijn van imports heeft Tilburg Trappers er ook voor gekozen te investeren in jeugd, als eerste het eredivisie team. Dit team moet door kwaliteitsimpulsen en een ruimer budget voorbereid worden om op termijn mee te spelen in de BeNeliga en uiteindelijk meer spelers te leveren die uitwisselbaar zijn met het Oberliga Team. Dit beleid zal uiteindelijk niet allen Tilburg Trappers versterken maar ook bijdragen aan een impuls voor het Nederlandse IJshockey.

Minder zichtbaar maar minstens zo belangrijk zijn de jeugd competities en toernooien in de U categorien omdat we daar nieuwe talenten kunnen scouten en spelers wedstrijdritme en conditie leren opdoen. De toernooien zijn een stevige basis onder de successen gebleken omdat veel huidige topteam spelers daar hun eerste ervaringen en liefde voor de sport op deden.

Om al dit ijshockey plezier te faciliteren hebben we veel aan de uitstekende band met de gemeente Tilburg, die ons in Corona-tijd al goed steunde maar ook nu post-corona met ons meedenkt om ijstijd te verruimen, de accommodatie en de ijshal meer toekomstbestendig te maken en de exploitatie van de horeca te helpen verbeteren. Meer en meer zullen de voorzieningen ingezet gaan worden voor zakelijke ontvangsten in combinatie met clinics en andersoortige ijsactiviteiten. Hoe meer ijs we tot onze beschikking kunnen krijgen, ondanks de tijdelijke hoge energieprijzen, hoe beter en sterker we ons als Tilburg Trappers in de toekomst kunnen profileren.

Niet alleen resultaten uit een zich verbeterende exploitatie maar ook de toename van het aantal sponsoren en vele nieuwe sponsoren bieden een stevig fundament onder onze ambities. Wij zijn onze hoofdsponsor Tricorp en alle andere sponsoren dan ook zeer erkentelijk voor het vertrouwen dat zij in ons uitspreken.

Ook de fans laten zich niet onbetuigd. Seizoenkaarten en ticketverkoop zijn in de eerste helft van de competitie weer terug op het niveau van voor Corona en in de ondersteuning van het Oberliga team was er onlangs weer een Super-Sunday met fantastische wedstrijden. Fans en supportersverenigingen, wederom dank voor jullie niet aflatende support van onze club.

Zoveel mensen ijshockey plezier laten beleven kan natuurlijk nooit zonder vrijwilligers, al diegenen die onbezoldigd ieder jaar maar weer paraat staan voor u en voor de organisatie van Tilburg Trappers, jullie verdienen een groot woord van dank.

Als wat we nu zien in betrokkenheid bij de Trappers familie een opmaat is naar Tilburg Trappers 85 jaar dan belooft dat in het najaar een groots spektakel te worden. Vanzelfsprekend gaan we u tijdig informeren over de festiviteiten rondom 85 jaar Tilburg Trappers. Oude club-iconen, beschermde nummers, de media, en u allen zult betrokken worden om te vieren dat we een springlevende en aantrekkelijke club zijn voor iedereen die ijshockey een warm hart toedraagt.

Kortom 2023 wordt voor ons en u allen hopelijk een jaar waarin we heel ver komen in de Play-Offs maar waar hopelijk ook de aangekondigde recessie mild zal verlopen, de inflatie afneemt maar bovenal de oorlogsactiviteiten afgeschaald worden of tot rust komen zodat het sociale en economische leven zich in de  wereld weer kan herstellen.

Voor u persoonlijk wens ik u een jaar in  goede gezondheid toe, met successen op welk terrein u ook actief bent, liefde uit uw omgeving en vele sportieve hoogtepunten.

Gert-Jan van de Nieuwenhoff

Voorzitter Stichting Tilburg Trappers

Namens Raad van Toezicht, Algemeen Bestuur, directie en medewerkers.