Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg

TRAPPERS WIL KROKODILLEN VERDER HET MOERAS IN DUWEN

Trappers wil vanavond uiteraard doorgaan met waar het gebleven was vorig jaar en dat is winnen. Dat moet dan gebeuren tegen Crocodiles Hamburg dat samen met Tilburg een van de smaakmakers van het seizoen is.

KROKODILLEN DIPJE

In Tilburg geniet men momenteel van het krokodillen dipje. De Noord-Duitsers stonden vijf speelronden geleden nog fier op de tweede plaats. Tilburg stond er kort achter met drie verliespunten meer. Nu zijn de rollen echter omgedraaid en staat de blauwgele brigade met zeven punten meer op de tweede plaats. Hamburg liet in zijn laatste 5 potjes liefst tien verliespunten noteren. Vanavond kan Tilburg het gat op de ranglijst vergroten en de krokodillen op een schier onoverbrugbare 10 punten zetten.

En oh ja… zonder nu te jinxen kan de winning streak door Trappers vandaag uitgebreid worden naar 12 games. Trappers coach Doug Mason zei hier na afloop van de wedstrijd tegen Herne over “Dat we nu elf wedstrijden op rij gewonnen hebben is leuk maar het zegt mij niet zoveel, want de eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste”. Deze uitspraak moet zeker serieus genomen worden gezien het volgende feit.  Eerder dit seizoen had Trappers al een winning streak van acht wedstrijden. De achtste winstpartij uit deze reeks kon op 23 oktober bijgeschreven worden thuis tegen Hamburg. De fraaie winning streak werd twee dagen later echter ruw beëindigd door… Hamburg.

BLACK-OUT

In de laatste wedstrijd van het jaar voor de Crocodiles kwam Hannover Indians op bezoek in Hamburg. In een uitverkocht huis, met nagenoeg 2000 toeschouwers leek de eerste periode af te stevenen op een doelpuntloze stand. Ver in de achttiende speelminuut kreeg Hamburg echter een totale black-out. In slechts 53 seconden lag de puck drie keer achter doelman #32 Kai Kristian. “Dat was simpelweg slecht. Na de drie tegendoelpunten in een minuut zijn we niet meer in ons spel gekomen. De nederlagen in de laatste twee wedstrijden van het jaar waren pijnlijk” aldus #26 Dominik Lascheit captain van Hamburg.

CONSTANTE SPELER

Dominik Lascheit de captain in de Hanzestad is ook dit seizoen weer goed op dreef. In zijn vijfde seizoen voor Hamburg staat de teller alweer op 57 punten (23/34). Zo heeft hij in deze vijf seizoenen een gemiddelde van 61 punten. Daarmee kan hij zeker tot de top forwards van de competitie gerekend worden. Vaak deed hij dat aan de zijde van #87 Thomas Zuravlev. Die heeft echter last van blessures dit seizoen en is nog maar twaalf keer in actie gekomen. Verder is Canadees #83 Harrison Reed met 48 punten (26/22) een belangrijke speler.

Vanavond doen Tijn Jacobs en Noah Muller niet mee aan Tilburgse zijde. Ties van Soest speelt zeer waarschijnlijk ook nog niet.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze Oberliga topper