Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ‘81

TRAPPERS WIL DE TIEN VOLMAKEN TEGEN RODE LANTAARNDRAGER

De sleutelbos van de spelersbus kan voorlopig in het sleutelkastje blijven hangen, want vanavond begint Tilburg Trappers voor de tweede maal dit seizoen aan een serie van vijf thuiswedstrijden. Te beginnen met een wedstrijd tegen de hekkensluiter Krefelder EV 81.

MOOIE SERIE

Vanavond treft Trappers de ideale tegenstander om de ongeslagen status uit te breiden naar tien duels. Overigens is de langste Tilburgse winning streak er een van achttien duels. Deze liep van januari tot april 2018. Eerder dit seizoen werd Krefeld tweemaal op overtuigende wijze aan de kant gezet. In de veertien onderlinge duels ging Trappers dertien keer met de winst aan de haal. Eenmaal moesten de blauwgelen een nederlaag slikken tegen de Krefelder. Dat was uitgerekend exact een jaar geleden. Op 28 december 2021 stond op Stappegoor na krap een half uurtje spelen de 2-4 eindstand al op het scorebord. Hopelijk gaat deze geschiedenis zich niet herhalen vanavond.

Coach Doug Mason toonde zich na afloop van de persconferentie tegen Essen zeer tevreden over het spel van zijn team. “De eerste 20 wedstrijden van het seizoen hebben we vaak gesproken over de systemen die we willen spelen. Echter in de wedstrijden liepen we te vaak tegen couters aan en als je dan niet goed terug verdedigd, dan kom je in de problemen. De laatste plus minus 13 wedstrijden ben ik zeer tevreden over ons spel. Het systeem komt steeds meer tot zijn recht en dat maakt elke trainer een beetje gelukkig”. In dat opzicht is het ook wel tekenend dat Trappers in de afgelopen vijf duels slechts zeven tegendoelpunten te slikken kreeg.

RODE LANTAARN

De Krefelder EV staat nog steeds troosteloos onderaan op de ranglijst. 2de kerstdag speelde Krefeld tegen Herne Miners. Even mochten ze hopen op een goed resultaat. In de 25e minuut zette Marin Schymainsky namens Krefeld de 2-2 op het scorebord, maar nog voor het einde van dezelfde periode lag de puck al voor de zesde keer in het Krefelder doeltje. De uiteindelijke 8-4 nederlaag betekende de 26e nederlaag dit seizoen.

De speler aan Krefeld kant om in de gaten te houden is #83 Adrian Grygel. De 39-jarige aanvaller is dan wel de nestor in het Duitse team, maar hij schiet nog steeds met scherp getuige zijn nette statistieken. Hij heeft 47 punten (22/25) achter zijn naam staan. Inmiddels speelt ook #14 Aaron Mc Leod zijn wedstrijden voor Krefeld. Hij maakte eerder dit seizoen de overstap vanuit Essen. In alweer zijn tiende Oberliga seizoen begint hij zijn draai aardig te vinden bij Krefeld. Afgelopen duel in Herne pikte hij nog 3 punten mee.

Vanavond zijn Noah Muller, Tijn Jacobs niet beschikbaar. Of Danny Stempher en Brett Bulmer op het ijs verschijnen, was bij het schrijven van de voorbeschouwing nog een vraagteken.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijd. Deze begint om 20.00 uur in ijssportcentrum Stappegoor.