Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Herner EV Miners (1-0)

TRAPPERS ZEGEVIERT, MAAR VERLIEST NOAH MULLER

Tilburg Trappers is niet geheel ongeschonden uit de tweestrijd met Herner EV Miners gekomen. De ploeg van coach Doug Mason won met 1-0, maar verloor verdediger Noah Muller met een zware liesblessure.

Op de stadionklok in IJssportcentrum Stappegoor prijkte nog 9 seconden in de tweede periode toen Noah Muller de achtervolging op de doorgebroken Elvijs Biezais moest staken omdat hij, naar alle waarschijnlijkheid, zijn liesspier afscheurde. Aan de reactie van de geboren Amsterdammer, die het ijs verliet en direct de kleedkamer opzocht, was meteen te zien dat de schade ernstig was.

Voor Trappers nummer 20 zat het duel er onmiddellijk op. ‘Ik ben geen arts en we moeten verder onderzoek in het ziekenhuis even afwachten om de exacte schade vast te kunnen stellen. Maar hij had enorm veel pijn. Heel vervelend want Noah kende een uitstekend begin van het seizoen’, aldus Doug Mason na afloop. Opsteker voor de Tilburgse coach is dat Jordy Verkiel waarschijnlijk volgende week na lang blessureleed zijn rentree kan maken.

NET NIET

In kwalitatief opzicht viel de tweede krachtmeting dit seizoen tussen Tilburg en Herne niet mee. De bezoekers waren met een gedecimeerde selectie naar de Kruikenstad afgereisd. Om diverse redenen ontbraken Benjamin Hüfner, Nils Elten, Mark Shevyrin, David Kirchhoff, Michel Ackers, Chris Seto, Alexander Komov, Leon Köhler en Emil Lessard-Aydin. Ook de geelblauwe brigade kwam gehavend aan de start. Jordy Verkiel, Tijn Jacobs en Mikko Virtanen moesten verstek laten gaan.

In de openingsperiode was het vooral allemaal ‘net niet’ voor Trappers. Men was slordig in de opbouw en schoof met enige regelmaat het bevroren rubber in een vijandelijke stick. Na vier nederlagen in de laatste zes duels leek het zelfvertrouwen broos bij de thuisploeg. Al wilde Doug Mason hier niets van weten. ‘Een speler denkt vaak dat hij zelfvertrouwen mist omdat zaken die hij probeert mislukken. Dan denkt hij dat het niet goed gaat. Echter de laatste weken proberen jongens dingen die onlogisch zijn en die ze eigenlijk helemaal niet moeten proberen. Dat maakt het alleen maar erger.’

EINDELIJK WEER DOELPUNT

Het duurde tot de eenendertigste minuut voordat de eerste goal viel. Jordy van Oorschot verschalkte Bjorn Linda met een leep polsschot vanaf de kop van de cirkel. De Herne-doelman kon als verzachtende omstandigheid aanvoeren dat Jonne de Bonth hem vakkundig het zicht op de puck ontnam. De opluchting was groot bij het Trappers-legioen dat maar liefst honderdvier minuten en 8 tellen niet had kunnen juichen voor een doelpunt van hun favorieten.

Gedreven door de achterstand kropen de bezoekers uit hun schulp. Het schot op de paal van Elvijs Biezais en de mogelijkheid van dichtbij voor Denis Fominych vormden een waarschuwing dat Herne zich niet zomaar gewonnen wenste te geven. In de dying seconds van het middenstuk kreeg Cedrick Andree de handen van de 2200 toeschouwers op elkaar toen hij Biezais in een één-op-één duel andermaal van scoren afhield.

GLANSROL ANDREE

In het slotstuk was de hoofdrol weggelegd voor de 22-jarige sluitpost. Eerst sleepte Andree zijn ploeg door twee hooking straffen (voor Ties van Soest en Marvin Timmer) heen, maar het beste bewaarde de Nederlands-Canadees tot vijf minuten en 57 seconden voor tijd. Met een katachtige glove save beroofde hij Braylon Shmyr van zijn elfde doelpunt van het seizoen. ‘They threw it backdoor and I tried to get over as quick as I could. I was just in time to make the save and maintain my shutout’, keek Trappers nummer 67 nog eens terug op ‘his best save of the game’.

En dus gingen de bloemen voor de Man of the Match naar Andree. ‘Volledig terecht’, vond Jordy van Oorschot. ‘Niet alleen vanavond, maar ook in andere ontmoetingen was Cedrick geweldig. Na het wegvallen van Noah hadden we nog maar vijf verdedigers. Hij sleepte ons er echt doorheen in de derde periode.’ De keeper bleef bescheiden onder de lofuitingen van zijn ervaren ploeggenoot. ‘It’s a team effort. The biggest thing is that we won the game. Whenever a goalie gets a shutout, it’s definitely not all him. I think it really starts from how the team plays.’

Foto bij dit verslag van: Romy Mullens
Man of the Match
Cedrick Andree | Foto: Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie