Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. TecArt Black Dragons

Trappers gaat vanavond in eigen huis strijd aan met Tecart Black Dragons

Vanavond speelt Trappers voor de vierde keer op rij thuis, ditmaal tegen Black Dragons Erfurt. Met veelvuldige straffen en overtime verlies in Erfurt twee weken geleden nog vers in het geheugen, zal Tilburg deze keer willen winnen en in ieder geval de strafbank (zo goed als mogelijk) willen vermijden.

In de eerste treffer tussen Erfurt en Tilburg van dit seizoen, zaten de mannen van Trappers in totaal negentien minuten op de strafbank. Na die wedstrijd voerden ze zelfs even het klassement aan als het team met de meeste strafminuten. Inmiddels doet Tilburg haar best van de strafbank te blijven en is alweer gezakt naar de vijfde plaats van die not-so-fair-play-lijst.

THE WILL TO PLAY DEFENSE

Erfurt staat twee plekken hoger dan Tilburg in het strafminutenklassement. Een gegeven wat Raphael Joly, coach van Black Dragons, niet direct zorgen baart. “Ik heb tegen de jongens gezegd dat wij misschien niet zo mooi ijshockey kunnen spelen als bijvoorbeeld Hannover Indians, maar als we hard spelen, als we willen winnen, en dan vooral ook ‘the will to play defense’ hebben, dan kunnen we dat.”

RANGER

Alexandre Ranger maakte twee weken geleden tegen Tilburg de beslissende goal in de vijfde minuut van de extra tijd. De 27-jarige Canadees is gevaarlijk snel, tergt zijn tegenstanders en beschikt volgens Joly over tactisch spelinzicht. Ranger speelde vorig jaar nog naast Connor Sills bij Dundee Stars. Daar was hij goed voor vijf goals en twaalf assists, in 33 wedstrijden. Dit seizoen staat hij op dertien punten na tien wedstrijden met zeven goals en zes assists.

BONT EN BLAUW

Na de ‘overtime win’ op Tilburg verloor Erfurt weer vier van de vijf wedstrijden. Afgelopen zondag nog van Hammer Eisbären. Gezien de vele straffen en vechtpartijtjes gedurende die zestig minuten, zal een aantal van Joly’s mannen nog goed beurs zijn vanavond. “Ik vond dat de scheidsrechters veel lieten doorspelen, ook gevaarlijke situaties, waardoor een aantal van mijn jongens toch licht geblesseerd zijn geraakt.” De verhouding PIM was voor Hamm 58 (waaronder twee games) om 16 voor Erfurt.

TREE VOOR TREE

Trappers won de laatste wedstrijd thuis, nipt, met 1-0 van Herne. Tegen Brabants Dagblad legde Doug Mason uit hoe hij het zelfvertrouwen van het team als een trap ziet, eentje die je tree voor tree moet beklimmen. “Je kunt niet na één goede actie weer bovenaan die trap komen. Dat gaat geleidelijk. Je moet geduld hebben.” De 1-0 overwinning van vrijdag is een voorzichtige eerste stap op die trap. “We moeten op deze zege bouwen en doorgroeien.”

AFWEZIGEN

De wedstrijd begint vanavond om 20:00 uur op Stappegoor. Er zijn nog kaarten beschikbaar. De afwezige spelers voor Tilburg Trappers zijn: Tijn Jacobs, Mikko Virtanen en Noah Muller. Het is ook nog niet zeker of Alexei Loginov zal spelen.