Terug naar Nieuws

Vierde import voor Tilburg Trappers

TRAPPERS HAALT BULMER TERUG NAAR TILBURG

Brett Bulmer keert terug naar Tilburg Trappers. De 30-jarige Canadees voegt zich vandaag bij de ploeg van trainer Doug Mason en is naar verwachting volgende week speelgerechtigd.

Bulmer kwam tot voor kort uit voor Fort Wayne Komets (East Coast Hockey League). Om persoonlijke redenen liet hij medio oktober zijn contract ontbinden. ‘Afgelopen zomer gaf hij de voorkeur aan zijn maatschappelijke carrière en ging hij terug naar Canada’, vertelt René de Hondt. ‘Het ijshockeybloed kroop toch daar waar het eigenlijk niet gaan kan. Na zijn vertrek bij de Komets hebben we elkaar gesproken en ondanks betere aanbiedingen elders heeft hij voor ons gekozen omdat hij het hier geweldig naar zijn zin had.’

NHL DRAFTEE

Bulmer, die zowel als left – als right winger uit de voeten kan, kreeg zijn belangrijkste ijshockeyopleiding bij Kelowna Rockets in de Western Hockey League (WHL) en werd in 2010 als 39e overall gedraft door de Minnesota Wild. Zeventien maal trok hij het bosgroene shirt van het team uit de National Hockey League (NHL) over zijn schouders. Drie beslissende passes prijken op zijn palmares.

Na zijn tijd in Noord-Amerika trok Bulmer in 2016 voor het eerst naar Europa (Finland, Duitsland), gevolgd door een kortstondig avontuur in de East Coast Hockey League (Florida Everblades). Sinds 2018 speelde hij in Engeland en Duitsland. Met 37 treffers en 39 punten moest de 1.93’ meter lange en 96 kilo zware aanvaller in zijn debuutjaar in de Oberliga enkel Patrick Schmid (77 punten) op de topscorerslijst voor zich dulden. De Scorpions-aanvaller speelde echter vier wedstrijden meer dan Trappers nummer 92.

COMPLETE PACKAGE

Vanwege zijn uitstekende prestaties werd Bulmer door de coaches en sportieve leiders in de Oberliga en vertegenwoordigers van het Duitse Eishockey News over het hele seizoen als beste beoordeeld. Hij volgde daarmee Dominik Lascheit op als beste speler op de ijsbanen in de Oberliga Nord. Het podium werd gecompleteerd door Bulmers’ landgenoot Kyle Beach (TecArt Black Dragons Erfurt). Afgelopen jaar eindigde de in Prince George (British-Columbia) geboren power forward als tweede achter Joonas Niemelä (Saale Bulls Halle)

Tilburgs’ technisch manager is vanzelfsprekend in zijn nopjes met de aanwinst. ‘Voor beide partijen is het een win-win-situatie. Wij weten wat we in huis halen en hij kent Trappers. Bulmer is de complete package. Een speler die ‘leads by example’. Groot, rechtshandig, neus voor het vijandelijke doel, altijd voorop in de strijd en een leider in de kleedkamer. Zeker nu Mikko (Virtanen) geblesseerd is en niet duidelijk is hoe lang dit gaat duren, is Brett een meer dan welkome aanvulling.’