Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Herner EV Miners

TRAPPERS HUNKERT NAAR DRIEPUNTER TEGEN TOPPER.

Vanavond neemt Tilburg Trappers het op tegen Herne Miners EV. De eerdere ontmoeting van dit seizoen leverde de Miners een nipte zege op met een 6-4 eindstand. Lukt het Trappers vandaag op d’n elfde van d’n elfde wel om de broodnodige punten in de kruikenstad te houden?

OUDE BEKENDE

Vanavond treffen de beide teams elkaar alweer voor de vierde keer dit seizoen. Na twee eerdere Tilburgse overwinningen in oefenwedstrijden, ging Herne er met de eerste punten vandoor dit seizoen. Deze wedstrijd werd door Trappers vooral verloren in de laatste periode. Daarin liep het team tegen een paar straffen aan, waar de Duitsers handig van profiteerden. De alles of niets poging door Leeuwesteijn van het ijs te halen leverde een empty netter en de 6-4 eindstand op.

IMPORT(ANT)

De gevaarlijke klant aan Herne zijde is Chris Seto. Deze Canadese import speelde vorig seizoen nog in de Hongaarse competitie. Daar scoorde hij namens DVTK Jegesmedvek 32 punten in het hele seizoen. Dit seizoen staat de teller na twaalf doelpunten en negentien assists al op 31 punten in zestien wedstrijden. Hiermee neemt hij de zesde plaats in op de topscorer ranglijst.

Herne begon als een van twee teams met minder dan drie imports aan het seizoen. Daar kwam echter snel verandering in. De Let Elvijs Biezais werd vastgelegd nadat hij clubloos geworden was. Bij aanvang van het seizoen speelde hij nog vier wedstrijden in het tenue van Hannover Indians. Bij de Miners heeft hij na vijf gespeelde wedstrijden inmiddels zijn draai aardig gevonden getuigen de vier goals en acht assists die achter zijn naam staan.

GOALE MOAKE SUPER KRUIKEN

Qua scoren is het voor Trappers tot nu toe een grillig seizoen. Monsteruitslagen worden afgewisseld met wedstrijden waarin de puck maar niet behind the red plumbing wil schuiven. Afgelopen dinsdag was een van die dagen. Het duidelijke verschil in schoten op doel van 37 om 23 was niet terug te zien in de eindstand.

Coach Doug Mason zei hierover in de persconferentie: “We kunnen onszelf meten met elk team in de Oberliga. Daar ligt het niet aan. We hebben nagenoeg altijd de meeste shots on goal. Maar we zijn misschien wat te nonchalant met de kansen die we krijgen”.

Als Trappers het vizier vanavond weer op scherp heeft, dan moet een overwinning zeker binnen handbereik zijn.

Jordy Verkiel en Tijn Jacobs zijn de Tilburgse afwezigen vanavond.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en zijn er nog kaarten beschikbaar.