Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EXA IceFighters Leipzig (3-2)

De drie punten bleven nu wel in Tilburg.

Na de zure nederlaag in strijd om plek twee vorige week tegen Saale Bulls (3-5) zijn de wedstrijden van Tilburg vanaf heden een soort play-off wedstrijden volgens Trappers aanvaller Raymond van der Schuit. Zal Tilburg weer niet tegen dezelfde fout aanlopen als bij de thuiswedstrijd in november toen het 5-2 werd voor de bezoekers uit Leipzig?

Leipzig liet meteen zien waarvoor ze kwamen. Binnen dertig seconden moest Trappers goalie Cedrick Andree al een save met zijn legguard maken. Na vijf minuten kreeg Tilburg de ultieme kans om de score te openen. Twee mannen uit Leipzig konden naar de “Sin Bin’ en de Trappers kwamen op een 5-on-3 powerplay. Tilburg schoot in die 5-on-3 zes keer op de Duitse goal maar vier keer was goalie Patrick Glatzel een sta in de weg en twee schoten werden geblokt.

Halverwege de eerste periode leverde een giveaway van Leipzig een grote kans op. Maar ook daar konden de Trappers niet van profiteren. Een delay of game penalty voor Leipzig leverde een powerplay voor Tilburg op. En acht seconden later weer een penalty voor de Duitsers. Dus werd het weer een 5-on-3 voor Tilburg. Het duurde erg lang maar uiteindelijk nadat het 5-on-4 was wist Max Hermens de kans te benutten. Vanaf de hash marks schoot hij de puck hoog in het Duitse net. Ook Tilburg moest de strafbank op voor een delay of game maar Tilburg kreeg twee grote kansen op de penalty kill. Nog geen dikke minuut later weer op de penalty kill nadat Papa Giovanni Vogelaar een Duitse spelers had laten struikelen. De penalty kill van Tilburg deed zijn werk weer prima aangezien de Duitsers maar tot een schot kwamen. Dat schot wist Cedrick Andree wederom prima te verwerken.

Net als in de eerste periode kwam Leipzig weer furieus uit de kleedkamers en was het eerste schot weer voor de Duitsers. Wederom een save van Cedrick Andree. Na een turnover gegeven door Jordy van Oorschot moest Andree weer aan de bak maar ook deze keer was hij het rubber te slim af. Tilburg zette even aan maar het lukte niet om de mogelijkheden in het middenstuk van de tweede periode te benutten. Dat lukte wel in minuut 36 vanaf eigen helft ging Max Hermens op avontuur met een deke zette hij een Leipzig verdediger opzij en goalie Patrick Glatzel kreeg een five hole goal voor zijn kiezen. Max Hermens kon zijn hattrick voltooien een paar minuten later maar dit keer was de goalie van Leipzig op zijn hoede. 2-0 na veertig minuten. Vorige week tegen Halle was het ook twee goals verschil. Kan Tilburg het nu wel over de streep trekken?

Na zes minuten in de derde periode maakte Leipzig dan ‘Das Anschlusstor’ door bij een Face-Off meteen uit te halen en de puck verdween over de schouder van Cedrick Andree in de winkelhaak. Jonas Wolter haalde verwoestend uit. Wat ook niet meehielp is dat Reno de Hondt vlak na de de goal van Leipzig naar de strafbank moest voor hooking. De penalty kill van Tilburg deed wederom zijn werk goed. Geen schot op doel lukte het de mannen uit Leipzig te produceren. Nadat Tilburg drie kansen miste op de 3-1 na rebounds van de Duitse goalie moest Cedric Andree weer optreden op een breakaway van Leipzig. Uiteindelijk lukt het de Duitsers toch om de gelijkmaker te scoren. Een save van Andree resulteerde in een rebound en Nicolas Sauer lachte als laatst. Tilburg rechtte de rug en een actie van Reno de Hondt resulteerde in een kans voor Danny Stempher en die wist van dichtbij de 3-2 te maken. Het slotoffensief van de Duitsers werd bemoeilijkt doordat er nog een penalty werd uitgedeeld voor slashing. Uiteindelijk wist Tilburg in een zwaar bevochten wedstrijd de drie punten over de streep te trekken. Het mooiste aan deze overwinning was dat directe concurrent Saale Bulls Halle punten verspeelde met een nederlaag op bezoek in Erfurt bij de Black Dragons. Ook concurrent Hannover Indians liet de punten liggen door verlies thuis van stadsgenoot (en leider in de Oberliga Nord) Hannover Scorpions.