Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EXA Icefighters Leipzig

Trappers wil absoluut geen déjà-vu tegen Icefighters Leipzig

Vrijdagavond is ijshockeyavond! Ook vanavond belooft het weer te knallen op het Tilburgse ijs, als Trappers het opneemt tegen Icefighters Leipzig. Beslist geen gemakkelijke tegenstander, zeker als je bedenkt dat Leipzig de vorige keer in Tilburg won van Trappers. Kortom, Trappers moet weer aan de bak vanavond!

Afgelopen zondag verloor Trappers teleurstellend van Saale Bulls Halle. Raymond van der Schuit: “Nu volgt een raar fenomeen waarin de komende wedstrijden al op play-offs gaan lijken, aangezien het zo dicht op elkaar staat in de ranglijst. Het is heel close.” Trappers staat nu nog op de tweede plaats, met 97 punten in 45 wedstrijden. Saale Bulls staan met hetzelfde puntenaantal op de derde plaats en hijgen de Herten van Tilburg dus duidelijk in de nek.

DOELSALDO

De tegenstander van vanavond, Icefighters Leipzig, staat op de zesde plaats in het klassement, met 77 punten na 46 wedstrijden. Ook zij delen hetzelfde puntenaantal met het team dat direct onder hen staat: Herner EV, dat twee wedstrijden minder dan Leipzig heeft gespeeld, maar Icefighters beschikt over een beter doelsaldo.

IMMER WEITER ARBEITEN

Sven Gerike wil met zijn team de play-offs behalen. “Icefighters heeft nog nooit opgegeven. We hebben slechte tijden gekend waarin we hebben moeten vechten voor het voortbestaan van onze club, vechten voor onze ijshal, vechten voor onze plek in de competitie. Maar we hebben nooit opgegeven en dat gaan we nu ook zeker niet doen. Immer, immer weiter arbeiten en dan komen de goede tijden weder!”

ZELFVERTROUWEN

Icefighters zit momenteel dan weer lekker in het win-ritme na vier achter elkaar gewonnen wedstrijden. Afgelopen zondag wonnen ze met 3-1 van de huidige nummer vijf in het klassement, Crocodiles Hamburg. Hun groeiende zelfvertrouwen zal dus zeker een factor zijn waar Trappers vanavond rekening mee moet houden. Zeker nadat Tilburg zelf afgelopen zondag in eigen huis verloor van Halle.

UITSTEKENDE PENALTYKILLING

“Onze powerplay heeft nog wat verbetering nodig,” begon Doug Mason de wedstrijd zondag samen te vatten. “We moeten ons meer gaan verplaatsen, meer bewegen en meer de puck willen schieten.” Maar ontevreden over het spel was hij zeker niet. “Ik vond onze penalty-killing uitstekend. Ik vond ons positiespel heel sterk en ook de afweging die steeds werd gemaakt wanneer we wel en wanneer we geen druk op de puck zetten. De jongens deden dat erg goed.”

GEEN DÉJÀ VU AUB

Terug naar vanavond, terug naar Leipzig. Dit wordt de vierde ontmoeting tussen beide teams. Het bijzondere van de afgelopen duels is misschien wel dat Trappers in Leipzig won en Leipzig in Tilburg. In november werd Trappers in eigen huis afgedroogd met 2-5. Het was vooral de nonchalance van Tilburg die Trappers de das om deed. Maar het sterke spel van Icefighters, met een hattrick van de Fin Joonas Riekkinen in het bijzonder, was zeker ook van beslissende waarde. Iets minder lang geleden, op 18 december, won Trappers met 2-3 in Leipzig. De eerste periode van die wedstrijd bezorgde beide trainers een waar déjà-vu gevoel, toen Trappers met 0-2 voorkwam; net als de eerste wedstrijd op 2 oktober in Leipzig. Laten we hopen dat de wedstrijd van vanavond geen déjà-vu wordt van de laatste keer dat Icefighters in Tilburg speelde en dat Trappers vandaag dus de punten thuis houdt.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur. Vanwege de grote belangstelling, heeft Tilburg Trappers de staanplaatsen van vak K opengezet voor online verkoop. Voor een goed begin van het weekend koop je dus nog kaartje voor vanavond en bewonder je de spelers van dichtbij vanachter de boarding.

De volgende spelers van Trappers spelen vanavond niet mee: Brett Bulmer, Ties van Soest en Noah Muller.