Terug naar Nieuws

WAAR IS DAT FEESTJE….?

Zaterdag 21 oktober 2023 wordt Tilburg Trappers 85 jaar. Dit heuglijke feit viert de club met alle fans, vrijwilligers, sponsoren, (oud) spelers en iedereen die Trappers een warm hart toedraagt.

Met ongeveer zesduizend actieve beoefenaars is ijshockey een kleine sport in Nederland. Tilburg is hierop een uitzondering. De stad ademt ijshockey en nergens komen zo veel mensen kijken naar de snelste teamsport ter wereld.

GOUDEN JAREN

In 1938 werd de Tilburgsche IJs Sport Club (TYSC) opgericht. De club speelde aanvankelijk zijn thuiswedstrijden op een open ijsbaan totdat eind november 1969 de overdekte Pellikaanhal officieel geopend werd. De ijshockeytempel in het centrum van de Kruikenstad was tot september 1998 de thuishaven van Trappers. Sindsdien is de club actief in het moderne IJssportcentrum Stappegoor.

De gouden jaren van het Tilburgse ijshockey liggen in de zes seizoenen tussen 1970 en 1976. Zes landskampioenschappen, drie nationale bekers en twee Cup Internationals vonden hun weg richting de Trappers prijzenkast. In cijfers is de suprematie wellicht nog indrukwekkender: in 142 (competitie)duels was er 131 keer winst, speelde men drie maal gelijk en werd er slechts acht keer verloren. In de ijshockeyjaargang 1974-1975 stapte men zelfs 32 wedstrijden achtereen als winnaar van het ijs.

Met het behalen van de ‘triple’  (landstitel, beker en Ron Bertelingschaal) in 2015 werd andermaal duidelijk dat Trappers toe was aan een nieuwe sportieve uitdaging. Deze werd gevonden in de Duitse Oberliga Nord . Op het bevroren water kende de formatie onder leiding van de Tsjechische hoofdcoach Bo Subr een voortvarende start van haar Oberliga avontuur. Drie opeenvolgende Meisterschaften en in de huidige ijshockeyjaargang bezetten de manschappen van Doug Mason plaats twee.

JUBILEUMDUEL

Net zoals vijf jaar geleden organiseert Trappers een reüniewedstrijd voor helden uit het (soms nog niet zo lange) verleden die minimaal 250 wedstrijden in de hoofdmacht hebben gespeeld of op een bepaalde manier bijzondere impact hebben gehad in de historie van het Tilburgs ijshockeybolwerk. Na afloop van dit jubileumduel is er een groot feest met fans en sponsoren.

‘We willen graag dat iedereen die ooit in het eerste team heeft gespeeld of op een andere manier betrokken is geweest bij het eerste team (coach, staf, medische staf, verzorging, materiaal etc) zich aanmeld via reunie@trappers.nl Daar worden dan de emailadressen verzamelt en gaan de persoonlijke uitnodigingen de deur uit. Dan kun je ook aangeven of je acte de présence wil geven in de reüniewedstrijd’, vertelt Cees Oerlemans, die nauw betrokken is bij de organisatie van dit jubileum en zelf 397 maal de kleuren van Trappers verdedigde.

Er staan in dat weekend meerdere activiteiten op het programma, maar daar wordt later nog over gecommuniceerd.