Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EG Diez-Limburg vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS MOET PLICHT VERVULLEN TEGEN DIEZ LIMBURG

Vanavond moet Trappers op bezoek bij Diez-Limburg maar een ding en dat is de drie punten ophalen. De punten die hard nodig zijn om directe concurrentie van het lijf te houden, in de verhitte strijd om de tweede plaats, achter aanstaand kampioen Scorpions.

APPELTJE EITJE OF TOCH NIET?

Trappers en EGDL ontmoetten elkaar drie keer eerder dit seizoen. De eerste in september leverde een eclatante 14-3 zege op voor de kruiken. De andere twee wedstrijden werden aanzienlijk moeizamer in winst omgezet. Daarmee heeft Trappers nog steeds een ongeslagen status van tien winstpartijen tegen de Limburgers. Zomaar even drie punten ophalen bij Diez is te makkelijk gesproken. Geen enkele tegenstander in de Oberliga mag onderschat worden. Zoals Raymond van der Schuit het vooraf aan de wedstrijd tegen Leipzig omschreef speelt Trappers nu play-off achtige wedstrijden in de strijd om de tweede plaats. Deze woorden kwamen vrijdag zeker uit.

Diez staat momenteel op de dertiende plaats en heeft nog een kleine kans om de pre-palyoffs te halen. Dat zal nog een hele toer worden daar het gat met de nummer tien Erfurt tien punten bedraagt. Daarnaast is de vorm bij de Limburgers ver te zoeken. Van de laatste twaalf wedstrijden werden er slechts twee in winst omgezet. Diez beschikt wel over het dodelijke Letse trio Zolmanis, Kalns en Bajaruns. Ze staan nog steeds hoog in het spelersklassement en verzorgden vijf van de zeven gescoorde doelpunten tegen Trappers dit seizoen.

KOMT ER EEN KAMPIOEN VANAVOND?

Hannover Scorpions heeft na vrijdag een voorsprong van 30 punten op nummer twee Tilburg Trappers. Met nog tien wedstrijden te gaan in de hauptrunde kunnen er maximaal nog 30 punten behaald worden. Een simpele rekensom geeft aan dat Scorpions vanavond thuis tegen Essen het kampioenschap in Nord binnen kan halen. Het kampioenschap zat er natuurlijk al een tijd aan te komen. Een dergelijke riante voorsprong voor de koploper is vrij uniek. Vorig jaar won Halle de hauptrunde met vijf punten voorsprong op Scorpions. In het seizoen 18/19 werd Trappers kampioen met zestien punten voorsprong op nummer twee Scorpions.

De strijd om het kampioenschap in Noord is eigenlijk het hele seizoen nauwelijks spannend geweest. Des te spannender gaat het er daaronder aan toe. Trappers bewees zichzelf een goede dienst afgelopen vrijdag, door weer drie punten uit te lopen op naaste belagers Halle en Indians. Een plaats bij de eerste vier kan Trappers nauwelijks meer ontgaan. Dat levert dan thuisvoordeel op in de eerste play-offs ronde. Daarmee verzekert Trappers zich van tenminste twee thuiswedstrijden.

Vanavond spelen Ties van Soest en Noah Muller niet mee aan Tilburgse kant. Of Brett Bulmer mee kan spelen is nog niet zeker.

De wedstrijd begint vanavond om 18.00 uur in Eissportzentrum Diez en is te volgen via SpradeTV.