Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. ESC Wohnbau Moskitos Essen (6-2)

TRAPPERS WINT BIJ TERUGKEER TIES VAN SOEST

Tilburg Trappers heeft zich vrijdagavond op de juiste manier hersteld van de midweekse nederlaag tegen Rostock Piranhas. De Tilburgers versloegen Moskitos Essen met 6-2 en behouden daarmee uitzicht op plek 2.

Een special edition carnaval shirt, een match penalty en een game misconduct voor soortgelijke overtredingen, vier schoten op paal en lat, een gastencoach die negen minuten en 54 seconden voor tijd zijn goalie inwisselt voor een extra veldspeler, acht goals, hoogstandjes en weinig acceptatie voor het scheidsrechterlijk gezag. De strijd tussen de nummer 3 en 13 in de Oberliga Nord bood voor eenieder wat wils. En nadat de stofwolken waren opgetrokken kon Trappers wederom drie punten bijschrijven.

MIXED EMOTIONS

Met name de slotperiode stond bol van de incidenten. In de zevende minuut sloeg de vlam in de pan na een harde check van Max Hermens aan het adres van René Behrens. De 24-jarige verdediger bleef roerloos op het ijs liggen, maar keerde een paar shifts later alsnog terug op het ijs. Dit gold niet voor Trappers nummer 81. Hij mocht van het arbitrale kwartet vervroegd gaan douchen.

‘Ik verwachtte een straf, maar met een matchpenalty had ik echter geen rekening gehouden. Het was absoluut niet mijn bedoeling om hem te blesseren’, sprak de 25-jarige center, die in 284 Oberliga wedstrijden slechts twee keer eerder (21 oktober 2018 in en tegen Hannover Indians en 1 februari 2022 thuis tegen Hamm) van het ijs werd gestuurd. Hermens mist zondagmiddag in ieder geval de uitwedstrijd in Krefeld (aanvang 17:15 uur) en wellicht ook de krachtmeting met Herner EV Miners (zondag 26 februari).

Zesenhalve minuut later was er wederom volop opwinding in IJssportcentrum Stappegoor nadat Tobias Schmitz, op vrijwel identieke wijze als Hermens even daarvoor, de net van een blessure herstelde Ties van Soest hard van achteren de boarding in reed. Tot afgrijzen van de thuisclub én het Trappers legioen bestrafte referee Christian Perlitz de actie van de Moskitos defenseman in eerste instantie met een twee minuten tijdstraf, maar na een inspectie van de bebloede kin van Van Soest wijzigde hij dit naar vijf minuten en een game misconduct.

‘Een avond van mixed emotions’, concludeerde de student Econometrie aan de Tilburg University. ‘Na achttien duels noodgedwongen toekijken, had ik er ongelofelijk veel zin in vanavond. Ik ben niet ontevreden over mijn spel, al betrapte ik mezelf nog wel op een paar kleine foutjes. Op het laatst sloeg de angst me wel weer even om het hart omdat ik natuurlijk net terugkwam van een hoofdblessure. Toch voelt het nu anders dan na die wedstrijd op tweede kerstdag. Ik verwacht zondag in Krefeld dan ook gewoon van de partij te zijn.’

SPECIAAL SHIRT

Omdat het carnavalsvrijdag is, trad de thuisclub in een speciaal tenue aan tegen de equipe van coach Danny Albrecht. Aan het normale blauwgele Trappers shirt waren eenmalig groene en oranje accenten toegevoegd. ‘In Duitsland is het heel gebruikelijk om rondom Halloween en Kerst met speciale shirts te komen. Wij wilden dit ook, maar dan met carnaval. Onze marketingafdeling en reclamebureau Brandworks zijn in november met dit idee aan de slag gegaan en hebben een prachtig uniek shirt ontworpen’, vertelde Ruud van Baast.

Voorafgaand aan het voorlaatste thuisduel van het reguliere seizoen konden fans tot donderdagavond 16 februari 23.00 uur bieden op hun favoriete game-worn jersey. De opbrengst komt ten goede aan Giro 555. ‘Een groot succes. Zo leverde het shirt van Diego Hofland liefst driehonderdvijf euro op’, aldus veilingmeester Stijn Verhoeven, die in totaal ruim drieduizend euro kan doneren aan de inzamelingsactie voor de slachtoffers van de zware aardbevingen in Syrië en Turkije.

PAAL EN LAT

Waar Trappers dinsdagavond in Rostock nog collectief door het ijs zakte, slaagde men vrijdagavond en groupe voor het herexamen. ‘Onze prestatie tegen de Piranhas was ondermaats. Dat heeft Doug (Mason) ons donderdag overduidelijk gemaakt. Tijdens de training hebben we alleen maar geschaatst en geen puck aangeraakt. Volledig terecht overigens’, vond een schuldbewuste Max Hermens.

Het was wellicht daarom dat de thuisploeg zich vanaf de openingsface-off als een roofdier op zijn prooi stortte. De bezoekers, die slechts één van hun laatste tien uitbeurten hadden gewonnen, hadden weinig tot niets in te brengen. Het was aan goed keeperswerk van Fabian Hegmann te danken dat het slechts 1-0 (doelpunt Brett Bulmer) stond bij de eerste pauze. Al kreeg de Essener-sluitpost bij inzetten van Danny Stempher en Mikko Virtanen hulp van het aluminium.

Tilburg creëerde in het tweede bedrijf nog legio mogelijkheden, maar in plaats van de 2-0 of zelfs 3-0 volgde de 1-1. Mitch Bruijsten strafte weifelend optreden in de Trappers achterhoede af. Het betekende de tweede treffer voor de Moskitos-captain deze ijshockeyjaargang tegen zijn voormalig broodheer. Bij de vorige confrontatie tussen beide ploegen in de Kruikenstad was de begenadigd technicus ook al trefzeker.

DRIE HECHTINGEN

In het slotstuk voorzag Ties van Soest zijn comeback van extra glans met de game winning goal. ‘Het zou ook het doelpunt van Wouter (Sars) kunnen zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zeker weet of ik de puck nog aanraakte. Misschien wordt het nog teruggekeken. Tot die tijd blijft het mijn treffer’, kon Trappers nummer 4 ondanks drie hechtingen in zijn kin na afloop weer lachen.

Ondanks slechts 6 verdedigers en 9 aanvallers wenste Essen zich in de derde periode niet zonder slag of stoot naar de slachtbank te laten leiden. Zo wisselde coach Danny Albrecht een kleine tien minuten voor tijd zijn goalie voor een extra veldspeler. ‘Je moet iets proberen. Ik weiger me zonder slag of stoot gewonnen te geven. We hadden vijf minuten een man meer en het was slechts 3-1 op dat moment’, lichtte hij zijn aanpak toe.

Voor de Moskitos was het alweer de zevenendertigste competitienederlaag. Toch tilde de 38-jarige oefenmeester hier allerminst zwaar aan. ‘In vergelijking met de ontmoeting dinsdag tegen Erfurt kwamen we nu veel beter voor de dag. Hopelijk kunnen we die lijn zondag in en tegen Rostock doortrekken.’

Man of the Match
Ruud Leeuwesteijn | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie