Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. ESC Wohnbau Moskitos Essen

TRAPPERS WIL CARNAVALESKE SFEER EXTRA IMPULS GEVEN

Vanavond zal het grote carnavalsfeest weer losbarsten in Tilburg. Hopelijk kan Tilburg Trappers voor een goed begin zorgen van het feest in Kruikenstad. Moskitos Essen zal daarvoor wel verslagen moeten worden.

SPANNENDE TIJDEN

De eindsprint richting het einde van de Hauptrunde is ingezet door de clubs. Met gemiddeld nog vijf wedstrijden te gaan, staat er nog veel op het spel voor de meeste teams. Dat geldt natuurlijk ook voor onze Trappers. Er heerst een spanning onder de supporters over waar de blauwgelen gaan eindigen. Daarnaast wordt er volop gespeculeerd over mogelijke tegenstanders uit Zuid, naast de eeuwige discussie of Noord dit seizoen beter is dan Zuid.

Voor de Kruiken zal het waarschijnlijk een plaats tussen twee en vier op gaan leveren. De tweede plaats leek lang voorbestemd, maar een aantal verliespunten in de laatste weken maken het einde van de competitie toch weer ongemeen spannend. Verliespunten die mogelijk mede veroorzaakt worden door de blessures die de selectie van coach Doug Mason parten spelen. Mason zelf gaf na afloop van de game tegen Rostock tegen BD aan dat hij de blessures niet als excuus aan wilde dragen voor de nederlaag. Maar het drukke wedstrijdprogramma met enigszins uitgedunde selectie zal de spelers niet in de koude kleren gaan zitten.

DUEL MET BELANGEN

Trappers heeft tegen de Muggen een positieve balans dit seizoen. De drie eerdere ontmoetingen leverden negen punten op. Dat geeft echter geen garantie dat ook het vierde duel in winst omgezet kan worden, want de Tilburgers zullen vanavond een gemotiveerde tegenstander op het ijs treffen. Essen is immers nog niet geheel uit de gevarenzone als het om een play-down plaats gaat. Rostock kan ze in theorie nog achterhalen als het gaat om de veilige twaalfde plaats. Essen kan aan de andere kant zelfs nog de pre-playoffs halen, maar dat lijkt wel onwaarschijnlijk.

Essen draait een redelijk kleurloos seizoen. In hun eerste seizoen na de terugkeer haalden ze vorig jaar de pre-playoffs en daar was men in Essen zeer tevreden over. Dit seizoen hoopte de club wat hoger te eindigen, maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken. Qua selectie is het een roerig seizoen in Essen. Voorzitter Thomas Bötcher gaf in december op de eigen clubsite aan, dat zijn club een aantal nieuwe impulsen nodig had voor het vervolg van het seizoen. Er werden spijkers met koppen geslagen. Trainer Danny Albrecht werd aangetrokken en er kwamen ook vier nieuwe spelers. Twee maanden verder hebben deze wisselingen echter weinig effect teweeggebracht.

Trappers krijgt vanavond weer de kans om zich te herpakken en zo mee te blijven strijden om de tweede plaats. Doug Mason gaf na afloop in de wedstrijd in Rostock aan wel te verwachten dat een aantal geblesseerden terug kan keren in de selectie. Dat is een bemoedigend bericht, want een Trappersselectie op oorlogssterkte moet Essen zeker over de knie kunnen leggen.

Ties van Soest en Noah Muller zullen nog niet meespelen vanavond. Of Alexei Loginov en Brett Bulmer zullen spelen is op het moment van schrijven een vraagteken. Giovanni Vogelaar keert in ieder geval terug op het ijs van Stappegoor.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijd van vanavond, die om 20.00 uur begint. Dus wat let u om uw mooiste carnavalsoutfit aan te trekken en Trappers aan te komen moedigen op Stappegoor.