Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Krefelder EV vs. Tilburg Trappers

Trappers naar Krefeld voor wedstrijd tegen hekkensluiter competitie

Terwijl in Tilburg op straat en in cafés gezongen wordt over tostiapparaten en bloemetjesgordijnen, reist Trappers vandaag af naar Krefeld voor een duel tegen de hekkensluiter van de competitie: Krefelder EV 1981. Het wordt de vierde en laatste keer dat de twee teams elkaar treffen dit seizoen en tot nu toe kwam Tilburg altijd als overtuigende winnaar van het ijs.

Zoals gezegd staat Krefeld op de laatste plaats in de competitie. Eind december, na met 5-0 verloren te hebben in Tilburg, zei coach Elmar Schmitz nog dat zijn team heel erg graag in de Oberliga wil blijven spelen. “Als we in de Regionalliga moeten spelen, is het afgelopen voor ons.” Nu heeft Krefelder EV nog een belangrijke rol in het ontwikkelen van jonge spelers en ze zo klaar te stomen voor het ‘echte werk’ bij DEL2 club Krefeld Pinguine. Of de jonge spelers genoeg ontwikkeling en uitdagingen krijgen als ze in de Regionalliga moeten spelen, betwijfelt Schmitz.

TOPSCOORDERS

Afgelopen vrijdag schreef Max Hermens nog twee extra punten bij op zijn naam, na het verlenen van assists bij beide goals van Brett Bulmer tegen Moskitos Essen. Voor Tilburg heeft Hermens nu de meeste punten verzameld met 24 goals en 41 assists. Adrian Grygiel, van Krefelder EV, is net als Max Hermens ook de speler met de meeste punten in zijn team. En ook nog eens precies hetzelfde aantal: 65 punten. De 39-jarige defensemen is sinds december ook teammanager bij Krefelder Pinguine en is waarschijnlijk bezig met zijn laatste seizoen als speler op het ijs. Grygiel: “In deze fase van mijn carrière denk je na over wat er ná ijshockey spelen nog is, maar ik zal KEV81 niet midden in het seizoen in de steek laten.”

LEUKE WEDSTRIJDEN

De eerdere duels tegen Krefeld resulteerden drie keer in een overtuigende overwinning. Maar dat is volgens Doug Mason niet direct de hoofdreden waarom hij het leuk vindt om tegen een team als Krefeld te spelen. Zo benoemt hij ook het aanvallende spel het team. “Het zijn leuke wedstrijden om te zien en de jonge spelers die Elmar helpt te ontwikkelen worden uiteindelijk ook betere spelers hierdoor.”

DOORZETTINGSVERMOGEN

Krefeld verloor afgelopen vrijdag thuis nog tegen Herne in een wedstrijd waar Schmitz van mening is dat alleen al op basis van karakter en doorzettingsvermogen zijn team op z’n minst één punt had verdiend. Voor de wedstrijd van vanmiddag zal Schmitz zijn team weer proberen te motiveren. “Het is niet altijd makkelijk om het moraal hoog te houden als je zo weinig punten hebt. Maar ik wil dat de jongens ervoor blijven gaan, dat ze blijven spelen en niet bang moeten zijn om fouten te maken. Dat zijn de dingen die ze moeten blijven doen om zich te ontwikkelen en als ze dan volgend seizoen doorstromen naar een niveau hoger, dan betekent dat dat wij ons werk goed gedaan hebben.”

Voor Tilburg spelen de volgende Trappers niet mee: Noah Muller, Alexei Loginov en na het verkrijgen van een matchpenalty afgelopen vrijdag, zal ook Max Hermens niet meespelen. Ook het meespelen van Ties van Soest is nog onzeker. De wedstrijd begint vanmiddag om 17u15 en is live te volgen op SpradeTV.