Terug naar Nieuws

Krefelder ’81 EV vs. Tilburg Trappers (3-7)

TRAPPERS VERSLAAT KREFELD NA EEN MOEIZAME START

Tilburg Trappers beleefde afgelopen vrijdag een lastige voorlaatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. Moskitos Essen werd pas in de laatste periode verslagen. In Krefeld werd ook pas in de laatste periode de winst over de streep getrokken. In een duel waar Trappers moeizaam maar uiteindelijk wel hun eigen spel kon spelen, werd er dan ook met 3-7 gewonnen.

ROMMELIG

Tilburg Trappers beleefde een zeer rommelige eerste periode waarin het jonge team uit Krefeld dat een gemiddelde leeftijd van 21.98 jaar heeft, ontzettend hun best deed om het de gasten moeilijk te maken. Hoewel de Tilburgers meer kansen creëerden, kon er niet echt gesproken worden van echte doelpogingen. Vrijwel direct na de puck-drop volgde er een powerplay voor Trappers, waar Trappers niet het voortouw kon nemen in het maken van de openingstreffer. Daardoor kwam zelfs Krefelder EV 1981 dichtbij het maken van een shorthanded goal.

Enkele minuten later, richting het einde van de eerste periode deed Trappers, waar Krefelder in verzaakte. Het maken van een shorthanded goal. Nadat Sean Richards met een messcherpe assist, Reno De Hondt bediende, eindigde de puck via het ijzerwerk in de stick van Richards, die hem vervolgens wel wist binnen te schieten. Enkele minuten later zette de Poolse Duitser Adrian Grygiel, Cedrick Andree op het verkeerde been waardoor hij alleen nog maar de puck moest binnen schuiven. De eerste periode eindigde in 1-1.

Jonne De Bonth zei voor de camera van Sprade Tv het volgende erover;

‘Ik denk dat we best goed starten, maar kunnen we veel beter spelen. We hadden veel meer doelpunten moeten maken maar Krefeld ‘was working their balls off’. Om de wedstrijd te kunnen winnen moeten we meer schieten, dan heb je meer kansen en daaruit ontstaan meer doelpunten.

Ook gaf De Bonth aan dat ze nog steeds op de tweede plek focussen, maar dat ze nu vooral aan het doelsaldo moeten werken gezien het feit dat Saale Bulls Halle negen doelpunten in de plus staan. Aldus de 24-jarige Tilburger die misschien dit seizoen inclusief play-offs zijn 300e wedstrijd voor de Tilburgse hoofdmacht gaat spelen.

MARGEVERGROTING

Even leek het erop dat waarmee De Bonth het intermission interview afsloot dat er meer geschoten moest worden, waardoor er dan meer kansen én daardoor meer doelpunten gemaakt zou worden, niet tot uiting kwam. Hoewel Jordy Verkiel met een afstandsschot, Trappers op wederom een voorsprong schoot, viel enkele minuten later aan de andere kant voor de tweede keer de gelijkmaker. De 2-2 werd door Edwin Schitz eenvoudig binnengeschoten nadat hij in zijn eentje voor de goal van Andree op de puck wachtte, die Carter McLlwain vervolgens aanleverde.

Een halve minuut later na die vervelende gelijkmaker van Schitz, maakte goalie Patrick Klein een fout en gaf de rebound weg, waar Brett Bulmer gretig gebruik van wist te maken. Bulmer vloog met goalie Klein en de puck de goal in. Vervolgens werd de marge van één doelpunt vergroot door Wouter Sars die na een assist van Ties van Soest de 2-4 binnen knalde.

De slotfase van het middenstuk leek ontsierd te worden door een blessure van Danny Stempher nadat hij ongelukkig gecheckt werd. Hij kon op eigen kracht richting de bank schaatsen.

GASPEDAAL INGETRAPT

De marge van twee doelpunten bleek aan het begin van het slotstuk voor het team uit Krefeld klein genoeg om vol op de strijd aan te gaan met de Tilburgers. De gastheren gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg daarbij ook wat ‘hulp’. Trappers begon praktisch in een 3-on-5 situatie aan de laatste periode. Dankzij kranig verdedigingswerk bleef het 2-4.

Toch lukte het de zwart-gelen manschappen om de aansluitingstreffer te scoren. Wederom was het Adrian Grygiel de trekker kon overhalen. Gezien het offensieve spel, een terechte tegentreffer voor de mannschaft van Doug Mason.

Jordy verkiel zei na afloop het volgende over deze fase in de wedstrijd; ‘Van Krefeld moet je gewoon winnen. Met negen doelpunten verschil op Halle, moet je zelf scoren en tegendoelpunten tegenhouden. Drie tegendoelpunten van Krefeld zijn dan gewoon teveel. We kregen genoeg kansen om de score verder uit te bouwen, maar de goalie van Krefeld hield zijn team in de wedstrijd, en dan komen ze met de 3-4 dichtbij.’

Nadat Trappers na de 3-4 het gaspedaal intrapte, liep de score ook uit van 3-4 naar 3-7.

Na zes seconde vanuit de face-off nadat Mathias Onckels naar de strafbank was gestuurd, knalde Bulmer na een assist van Jordy van Oorschot en Mikko Virtanen de puck in een vrijwel lege goal. Enkele minuten later schoot Diego Hofland na een assist van Raymond van der Schuit de puck binnenkant ‘dak’ achter goalie Klein. De laatste treffer die de score op 3-7 bracht was bijna een kopie van de 2-4. Van Soest bracht Sars wederom in scoringspositie die met een verwoestend schot, de puck binnenschoot.

Wouter Sars keek na de wedstrijd blij terug en gaf zijn bescheiden mening op zijn bijdrage in de wedstrijd en groei die hij afgelopen tijd doormaakt. Hij zei na de wedstrijd het volgende; ‘We moesten zorgen dat we de koppen in dezelfde richting kregen, het duurde even dat we de knop konden omzetten, toen dat lukte leek het er ook op dat ze echt op waren. Daar konden we van profiteren. De passes die Ties gaven waren fantastisch. Fijn dat hij weer terug is, want het loopt goed tussen Ties en mij.’

Over zijn groei binnen het team vertelde hij het volgende; ‘Ik merk dat ik volwassener speel en dat ik echt ben gegroeid. Met vier lijnen krijg ik nu ook continu ijstijd, en kan daardoor kan ik laten zien wat ik allemaal kan.’

AWAYGAMES

Na de winst in en op Krefeld staan Herner EV en Hannover Indians nog op het programma. Op 5 maart 2023 wordt thuis tegen TecArt Black Dragons de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen gespeeld.

Jordy Verkiel keek na de wedstrijd in Krefeld al vooruit naar de komende duels en keek ook naar zijn eigen spel.

‘Fijn dat we tegen teams spelen die nog ergens voor spelen zoals Herner, Indians en Erfurt. Dan blijf je toch in de flow richting de play-offs. Zelf werk ik er nog aan om mijn oude niveau te halen. In vergelijking met hoe ik gewend ben te spelen, moet ik daar nog aan werken. Ik wil er alles aan doen om terug mijn niveau te halen voordat de play-offs beginnen. Ik verwacht dat we een (bijna) compleet team zullen hebben als de play-offs starten.’ aldus Verkiel.

Op dit moment staat Saale Bulls Halle op een gedeelde tweede plaats met Tilburg Trappers met een positiever doelsaldo van zeven doelpunten dankzij het resultaat van 2-0 in het duel tussen Saale Bulls Halle en de Icefighters uit Leipzig.

📸 Dirk Unverferth
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie