Terug naar Nieuws

DOUG MASON: ‘Ze waren aan het klooien met de puck’

Tilburg Trappers pakten vrijdagavond de drie punten tegen Füchse Duisburg (5-4), maar eigenlijk was daar ook alles mee gezegd.

In zijn artikel in het Brabants Dagblad schreef Wout Fassbender:

Hoofdcoach Doug Mason laakte de mentaliteit van zijn ploeg. „Sommigen beseffen niet wat de gevolgen zijn als je er met je kop niet bij bent.” 

Wat maakte Trappers het zichzelf toch onnodig lastig tegen de nummer elf van de Oberliga Nord. Nog bijna ging het mis ondanks een ruime voorsprong. De term boosheid paste het beste bij het gevoel dat Mason overhield aan de wedstrijd. „Hier heb ik het dus al anderhalf jaar lang met de jongens over”, foeterde de Trappers-coach na afloop. „Sommigen snappen gewoon nog niet wat de gevolgen zijn als je er met je kop niet bij bent. Het belangrijkste waarop we moeten gaan trainen: de mentaliteit. Ik vind de instelling niet professioneel genoeg.”

Het onderbuikgevoel van de Trappers-coach gaf signalen dat het de verkeerde kant uit ging. „lk merkte gewoon dat de jongens aan het klooien waren met de puck. Ze namen veel te risico en zeker in deze sport kan het dan ineens heel snel verkeerd gaan.”

HET BEGON ZO MOOI

Tilburg Trappers begon voortvarend aan de wedstrijd, maar ook bleek dat Füchse Duisburg met een opdracht het ijs op was gestuurd: Pak Tilburg fysiek aan.

In het eerste deel van de eerste periode was het nagenoeg eenrichtingsverkeer in de richting van Linus Swarte de goalie van Duisburg. Hij weet zich echter goed staande te houden. Wanneer Alexei Loginov, in de 12e minuut, vanwege ‘Tripping’ op de strafbank zit valt de eerste goal van de avond. Niet Duisburg scoort maar Reno de Hondt maakt een shorthanded goal. Diego Hofland weet bijna 6 minuten later uit een powerplay situatie de stand te verdubbelen.

Aan het begin van de tweede periode was het wederom Diego Hofland die zo vrij als een vogeltje aan de rand van de crease zijn tweede en Trappers derde goal kon binnentikken. Wanneer Jordy Verkiel even later uit de powerplay vanaf een meter of tien de puck hard in de touwen schiet (4-0) lijkt Trappers op rozen te zitten. Halverwege de wedstrijd weet Raymond Brice de puck achter Cedrick Andree te schieten. (4-1)

Na bijna 6 minuten in de derde periode valt de tweede shorthanded (5-1) van de avond. Mikko Virtanen maakt de treffer na een misverstand tussen Linus Schwarte en een Duisburgse verdediger. Bijna 10 minuten voor einde wedstrijd maakt Duisburg (Michael Fomin) zijn tweede van de avond.

LAATSTE TWEE MINUTEN

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd, met aan beide zijde een speler op de strafbank, haalt coach Christoph Schubert zijn goalie van het ijs. 16 seconden later valt de 5-3 door Geoffry Kitt. Met nog 1 seconden te gaan valt zelfs de 5-4 door een goal van Dominik Piskor.

Foto Arie Leeuwesteijn

Man of the Match

Reno de Hondt

Foto Romy Mullens