Terug naar Nieuws

TRAPPERS GAAT IN VOL STADION OP VOSSENJACHT

Vanavond spelen de Tilburg Trappers een thuisduel tegen Füchse Duisburg. De Vossen zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Trappers dat strijd voor de derde plaats, wil Duisburg graag nog een tik extra uitdelen en de punten in Tilburg houden.

LAAGVLIEGER

Net wel (tegen de hekkensluiter) en net niet (tegen de koploper) voor Tilburg Trappers. Dat was afgelopen zondag de treffende kop boven een artikel van het Brabants Dagblad. Het is de meest bondige samenvatting van afgelopen ijshockeyweekend die te bedenken was.

Hopelijk gaan we komend weekend geen kopie krijgen en kan Trappers er een zes punten weekend van maken.

Een zes punten weekend klinkt wel lekker, maar is tegenwoordig absoluut geen vanzelfsprekendheid meer. Vanavond treft Trappers in Duisburg een laagvlieger in de competitie. De Vossen staan op de een na laatste plaats. Deze werd afgelopen periode bereikt na een aantal teleurstellende resultaten. Duisburg heeft van de laatste negen games er slechts een gewonnen tegen Leipzig. In de enige onderlinge ontmoeting van dit seizoen ging Tilburg met een 0-2 overwinning aan de haal. Het was tot nu toe de enige shutout van dit seizoen, die op naam van Ruud Leeuwesteijn bijgeschreven mag worden.

Laat u niet verblinden door de term laagvlieger, want die troffen de Blauwgelen afgelopen vrijdag ook tegen hekkensluiter Herforder EV. Dat bleek ook een pittig potje dat met enige moeite in winst werd omgezet. Doug Mason gaf aan dat ze met de 2-3 overwinning aan de goede kant van de score stonden, maar het had net zo goed andersom kunnen zijn.

STATEMENT

Opvallend is dat directeur Tom Södler van de Füchse Duisburg afgelopen woensdag nog een statement plaatste op de site van Duisburg. Hij gaf daarin aan dat de directie van de club nog het volledige vertrouwen heeft in coach Christoph Schubert, maar tegelijk kan men de prestaties van het team niet accepteren. En de directie begrijpt ook dat momenteel niet voldaan wordt aan het verwachtingspatroon van de supporters. Daarom heeft de directie afgelopen dinsdag nog een dringend beroep gedaan op de spelers om karakter en trots van de spelers, om daarmee een ommekeer te bewerkstelligen.

WEINIG PRODUCTIEF

Ondanks het vertrouwen van de directie heeft Cristoph Schubert na zijn aanstelling nog weinig potten kunnen breken. Hij haalde vrij snel vierde import #74 Raymond Brice in huis. Dit zette echter weinig zoden aan de dijk. Brice verzamelde in negen games slechts vijf punten (2T/3A). Het vuurwerk komt dit seizoen van #68 Michael Fomin met 14 punten (8T/6A).

Dat zijn allemaal geen spectaculaire getallen. Dit verklaart mede de geringe productiviteit van Duisburg deze jaargang. In totaal wisten de Vossen 44 keer het net van de tegenstander te vinden. Daarmee houden ze op een goal na Herford onder zich als minst scorende club. Hopelijk kan Cedrick Andree vanavond de prestatie van Leeuwesteijn evenaren en mag hij na afloop van de wedstrijd ook zijn doeltje omgooien.

Van de volgende spelers was bij het schrijven bekend dat ze vanavond niet meespelen: #81 Max Hermens, #41 Jay Huisman, #36 Marvin Timmer, #48 Chay Schults en #33 Ruud Leeuwesteijn.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur in een nagenoeg uitverkocht Stappegoor. Dus wees er snel bij als u nog kaarten wil bemachtigen.