Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions

Trappers tegen Scorpions: het venijn zit ‘m in de staart

Het gebeurt niet vaak dat Trappers begint aan de wedstrijd met achterstand, toch was dat dinsdag tegen IceFighters Leipzig het geval. Na vijf minuten keek het thuispubliek verbaasd naar een achterstand van 0-2 op het scorebord. Maar, zoals Parker Bowles het passend verwoordde na de wedstrijd, wat volgde was een rollercoasterwedstrijd; met als hoogtepunt de 700ste goal voor Tilburg Trappers in de Duitse Oberliga (gescoord door Parker Bowles) en de tevredenstellende eindscore van 7-5. Nu maakt Trappers zich op voor de vijfde confrontatie dit seizoen met de nummer twee van de Meisterrunde: Hannover Scorpions

Hannover Scorpions

Tot nu toe presteert het team van Dieter Reiss zeer wisselend in de Meisterrunde. Van de tien gespeelde wedstrijden, won het slechts de helft (waarvan twee in overtime). In hun laatste wedstrijd van afgelopen dinsdag won Hannover Scorpions echter glorieus met 6-3 van Füchse Duisburg. De tweede periode leek Füchse nog aan de winnende hand, maar de laatste twintig minuten van de wedstrijd, wist Scorpions er maar liefst vier in te knallen. De laatste goal, een empty netter, maakte de hattrick van Patrick Schmid compleet.

Tilburg Trappers

Inmiddels krijgt het speelschema van de komende play offs steeds meer vorm. Met nog negen wedstrijden te spelen en een voorsprong van 18 punten verschil op de nummer twee (Hannover Scorpions) en drie (Saale Bulls Halle), kan er al voorzichtig gekeken worden naar de eventuele tegenstanders. Als Tilburg deze Meisterrunde op de eerste plek eindigt, zal de eerste ronde een best of five worden tegen de nummer acht van Süd. Dat is nu Blue Devils Weiden. De dichtbij de Tsjechische grens gelegen Oost-Duitse club heeft momenteel een negatief doeldifferentieel van -22 (tegenover +79 van Tilburg).

Gameday

Twee weken geleden troffen Scorpions en Trappers elkaar ook op Stappegoor. Toen resulteerde dat in 4-2 winst voor Tilburg. Een wedstrijd die overigens niet makkelijk gewonnen werd: na een voorsprong van 3-0 wist Scorpions nog terug te komen tot 3-2. Het venijn zit ‘m dus in de staart, op zich geen verrassend feit als we het over schorpioenen hebben. Behalve voor Patrick Schmid, moet Trappers ook oppassen voor Scorpions’ nieuwste aanwinst Brian Gibbons. De Amerikaan is in plaats gekomen van de op dopinggebruik betrapte Michael Budd. In slechts drie wedstrijden wist de oud-speler van ECC Preussen Berlin al vier punten (2 goals, 2 assists) voor Scorpions binnen te halen. Eentje om rekening mee te houden, dus.

Info team (geblesseerde – geschorste spelers – overige)

Kilian van Gorp en Floris van Elten zijn beiden nog geblesseerd. Vanuit het Toekomstteam zullen Wouter Sars en Ninho Hessels aansluiten.