Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EXA Icefighters Leipzig (7-5)

Foto Brigitte Jansen

Trappers wint ‘roller coaster game’ van Leipzig

Een paar dagen rust. Dat zou de reden zijn waarom Trappers in het voordeel was in de wedstrijd tegen Icefighters Leipzig. Die ploeg zit in een moordend schema terwijl Trappers het rustiger aan kon doen. Maar een voordeel leek die rust niet te zijn. Leipzig stond binnen zes minuten op een 2-0 voorsprong. Toen werd Trappers pas wakker en werd de wedstrijd, zoals Parker Bowles na afloop zei, een ‘roller coaster’ die uiteindelijk met 7-5 gewonnen werd door de Tilburgers.

Trappers begon niet scherp aan de wedstrijd. Na 1.20 minuut lag de puck al achter Ruud Leeuwesteijn. Dik vier minuten later was het 2-0 voor de bezoekers. Coach Bo Subr daarover: ‘’In the first ten minutes it looked like the guys were still on their days off. After that we started to pick it up and play a bit better.’’

700

Parker Bowles maakte na ruim zeven minuten de eerste Tilburgse treffer. Hij had niet direct door dat hij een bijzondere goal maakte: ‘’I didn’t know until Reno translated it for me that it was Tilburg’s 700th goal in the Oberliga. That’s pretty cool for Trappers, scoring that many goals as a team.’’

De goal van Bowles trok Trappers uit het slob. Er werd feller en scherper gespeeld door de Tilburgers. Vlak voor het einde van de eerste periode werd het 2-2. Jordy van Oorschot gaf vanaf links een harde pass op Bowles die aan de rechterkant vogeltje vrij stond. Bowles maakte optimaal gebruik van zijn luxe positie en werkte de puck hard achter Rossberg, de goalie van Leipzig.

FANCY THINGS

In de tweede periode leek Trappers weer helemaal bij de les. Via Jordy van Oorschot en Ivy van den Heuvel kwam Tilburg op een 4-2 voorsprong. Het spel werd steeds een beetje beter en mooier. Bowles: ‘’We were trying to play with the lead there and stick to playing good defense. keep doing what we were doing and ride it out to the end of the game.’’

Er was zelfs even sprake van een gallery play met een ‘behind the back pass’ van Bowles. ‘’With Danny and Reno we’ve got pretty good chemistry. We like to try some fancy things. Sometimes it works out, sometimes it doesn’t. But we like to have fun out there.’’

TUMULT

En ‘fun’ werd het voor het publiek. In de derde periode liep Trappers, na een hele snelle tegengoal, uit naar 7-3. Die zevende Tilburgse treffer, een beauty van Vogelaar, had de wedstrijd in het slot moeten gooien. Maar daarna gebeurde er van alles.

Binnen vijftien seconden scoorde Leipzig de 7-4 en weer een goede minuut later viel de 7-5 binnen. Zo werden het toch nog spannende slotminuten. Niet alleen vanwege de stand, overigens. In die slotminuten kwamen de irritaties bij beide teams naar boven en was er met regelmaat wat duw- en trekwerk. Zelfs na het laatste fluitsignaal en bij de line-up werden er wat duwtjes uitgedeeld. Het veranderde niets aan de eindstand. Tilburg Trappers boekte een 7-5 overwinning en blijft stevig aan kop staan met achttien punten voorsprong op de nummer twee.