Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Tilburg Trappers vs. EXA IceFighters Leipzig

Trappers treft zwak ogend Leipzig in negende MR-duel

Met een prachtige soloactie scoorde Mitch Bruijsten vorige week de 2-0 tegen Füchse Duisburg; de negende shorthanded goal van Tilburg Trappers dit seizoen! De wedstrijd eindigde uiteindelijk, ondanks twee tegentreffers, in winst voor Tilburg. Met een eindstand van 3-2 toog Trappers zich toch tevreden terug de kleedkamers in om drie dagen welverdiende rust te genieten. Die rust is tegenstander IceFighters Leipzig niet gegund: dinsdag spelen zijn hun derde wedstrijd in vijf dagen tijd.

EXA IceFighters Leipzig

De ploeg van coach Sven Gerike maakt deze fase van de competitie niet bepaald een sterke indruk. Leipzig heeft van de negen gespeelde wedstrijden deze Meisterrunde slechts twee gewonnen. Afgelopen zondag ging het last minute fout, Leipzig verloor thuis tegen Saale Bulls Halle in overtime met 3-4. Halle heeft Leipzig inmiddels ook ingehaald in de ranglijst en staat nu op de tweede plek achter Tilburg.

Trappers

In tegenstelling tot hun tegenstander, presteert Trappers goed deze Meisterrunde. Tilburg staat nog altijd bovenaan de ranglijst en verloor van de acht wedstrijden slechts twee (Hannover Scorpions middels shootouts en Moskitos Essen in overtime). “We hebben zo’n brede selectie. Iedere forward, of hij nu in de eerste of vierde lijn speelt, kan dit seizoen scoren bij ons.” Dit zijn de woorden van Mitch Bruijsten na de wedstrijd tegen Füchse Duisburg afgelopen vrijdag. Als je naar de spelersstatistieken kijkt is inderdaad goed te zien hoe goed de selectie van Trappers de goal elke keer weet te vinden. Van forwards (Parker Bowles, Brock Montgomery), naar defensemen (Giovanni Vogelaar, Ryan Collier); van jong (Max Hermens, Jonne de Bonth), tot de meer ervaren spelers (Ivy van den Heuvel, Mitch Bruijsten): allen kunnen de puck op het juiste moment in de goal schieten.

Gameday

Tilburg Trappers verloor dit seizoen nog niet van IceFighters Leipzig. Alleen tijdens de eerste confrontatie, aan het begin van de competitie, maakte de Duitse ploeg het moeilijk voor de Tilburgers en was er overtime nodig om tot een stand tot 5-4 te komen. De laatste confrontatie (op 2 januari) met Leipzig was echter een glorieuze 6-1. De verslagen coach van Leipzig zei toen na de wedstrijd: “I don’t know what happened! We weren’t on the ice; I think we were still on the bus…” Alleen Michal Velecky van IceFighters wist toen Ian Meierdres te omzeilen en een puck in het net te schieten. De vraag is of de Tsjech dinsdag opnieuw de goal weet te vinden, of dat lange busreis en zes wedstrijden in amper een week tijd IceFighters opnieuw zal opbreken in Tilburg.

Bijzonderheden

Trappers is dicht bij een mijlpaal. Nog één doelpunt erbij en de Tilburgse teller in de Oberliga staat op 700 goals! Als Trappers dinsdag tegen Leipzig scoort heeft het 152 Oberligaduels nodig gehad om die mijlpaal te bereiken. Ivy van den Heuvel maakte in 2015 de allereerste Tilburgse goal in de Oberliga. Maakt hij ook nummer 700?

Info team (geblesseerde – geschorste spelers – overige)

Kilian van Gorp en Floris van Elten ontbreken beiden vanwege een blessure. Verder keert Mickey Bastings, die in de wedstrijd tegen Füchse Duisburg werd vervangen door de Man of the Match van die wedstrijd Wouter Sars, terug in het team na zijn wedstrijd schorsing opgelopen in Essen. Ook Wouter Sars is van de partij en mogelijk sluit ook Evo Suurhof aan vanuit het Toekomstteam.