Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Füchse Duisburg (3-2)

Foto Arie Leeuwesteijn

 

Trappers met hakken over de sloot naar zesde zege

Tilburg Trappers heeft vrijdagavond met hangen en wurgen van Füchse Duisburg gewonnen. Na een sterke openingsperiode leek er geen vuiltje aan de lucht. In de daaropvolgende veertig minuten hield doelman Ian Meierdres zijn ploeg meermaals overeind (3-2).

Wekelijks rijden Nardo Nagtzaam en de gebroeders Kevin en Mitch Bruijsten vanuit Nijmegen naar Tilburg. In het achtste Meisterrunde duel van Tilburg Trappers zorgden twee van de drie geboren en getogen Nijmegenaren er mede voor dat de ploeg van Bo Subr met een overwinning van het ijs stapte. Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam namen ieder een goal voor hun rekening. Vooral de eerste was wonderschoon. ‘Ik zag dat die keeper best ver uit was. Hun verdediger zat precies tussen mij en Nardo in. Ik maak de beweging alsof ik ga schieten, haal hem naar mijn backhand en op de achterlijn sleep ik de puck weer naar mijn forehand om hem in het lege doel te schuiven’, beschreef Mitch zijn treffer die onmiskenbaar het handelsmerk Bruijsten droeg.

Dankzij de zesde zege in de Meisterrunde bouwde de tweevoudig Oberliga Meister zijn voorsprong op naaste achtervolger Icefighters Leipzig uit tot 17 punten. Waar Trappers de overwinningen met de precisie van een Zwitsers uurwerk aaneen rijgt, betekende de nederlaag voor Duisburg de zevende verliesbeurt op rij waarvan vijf met één doelpunt verschil. ‘You have to start in time and we didn’t. In the second and third period we were equal to Tilburg. But we lost the game in the opening frame’, legde Frank Petrozza de vinger op de zere plek.

Daarmee sloeg de Duits-Canadese oefenmeester de spijker op de kop. Zijn ploeg liet zich in eerste twintig minuten herhaaldelijk het kaas van het brood eten. De schotenverhouding (17 tegen 5) onderstreepte de Tilburgse suprematie. Met slechts twee tegengoals kwam de huidige nummer 5 in de Oberliga Nord nog genadig weg. ‘Your best players need to be your best players every night. That wasn’t the case tonight’, aldus Petrozza.

Na de onderbreking kwam er meer evenwicht in de strijd. Drie overtalsituaties gaven Tilburg volop kansen de score verder uit te bouwen. Een gebrek aan scherpte in de afronding en enkele prima stops van Duisburg sluitpost Christoph Mathis voorkwamen dat het duel al vroeg in een beslissende plooi viel. Ook Ian Meierdres onderscheidde zich in deze fase, hoewel de Tilburgse keeper 32 seconden voor de tweede dweil zijn meerdere moest erkennen in Sam Verelst (2-1).

In het slotstuk ontbrandde de wedstrijd volledig. Nardo Nagtzaam leek Trappers in veilige haven te brengen toen hij vanuit de draai scoorde. Een treffer die door Duisburg fel bestreden werd. ‘I heard ping so I thought it hit the cross bar. But the ref called it a good goal’, keek Petrozza nogmaals terug naar dat moment in de vierenveertigste minuut. Nagtzaam daarentegen twijfelde geen moment over zijn zevende doelpunt van het seizoen: ‘Ik zag het net bewegen. Dan weet je voldoende’, vertelde de center.

Na de 3-1 werd het alsnog billenknijpen voor de thuisploeg. Duisburg draaide de duimschroeven aan, raakte voor de tweede maal in de wedstrijd de paal. Vier minuten voor tijd tikte Viktor Beck van dichtbij de puck in het doel. Een Duits slotoffensief volgde, maar werd in de kiem gesmoord toen de voortreffelijke leidende Eugen Schmidt Andre Huebscher voor high stick naar de strafbank zond.

‘Het mag eigenlijk niet gebeuren dat het nog zo spannend wordt. Zeker niet gezien ons overwicht in de eerste periode. Met het oog op de naderende play-offs moeten we hier lering uit trekken’, waarschuwde Mitch Bruijsten, die en passent het Tilburgs colletief prees. ‘Je wint en verliest met z’n allen. We hebben zo’n brede selectie. Iedere forward, of hij nu in de eerste – of vierde lijn speelt, kan dit seizoen scoren bij ons’.

Man of the Match
Wouter Sars (Foto Brigitte Jansen)
Samenvatting