Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions (6-3)

Foto Arie Leeuwesteijn

Trappers wint van Scorpions in 25ste overwinning dit seizoen

Hannover Scorpions, de nummer twee van de Meisterrunde, speelt afgelopen vrijdagavond tegen Tilburg. Ondanks dat de schorpioenen het Trappers moeilijk maken in de tweede periode, komt Tilburg opnieuw als winnaar uit de strijd. Met een feestelijke eindstand van 6-3 viert Tilburg Trappers gisteren de 25ste overwinning van dit seizoen.

Passes en punten

Tilburg Trappers begint wederom sterk aan de wedstrijd. De mannen van Bo Subr bevinden zich de eerste periode vooral op de helft van Scorpions en al na twee minuten is er de eerste kans op goal: Giovanni Vogelaar schiet vanaf de blauwe lijn, maar goalie Lukas Müller stopt. Hij kan echter niet voorkomen dat minuten later Brock Montgomery, na sterke passes van Mitch Bruijsten en Alexei Loginov links van Müller de puck de goal in schiet. En het Trapperspubliek mag niet klagen, want wordt daarna nogmaals getrakteerd op prachtig samenspel als Mickey Bastings de puck in bezit krijgt, breed overspeelt naar Jordy Verkiel en deze vervolgens naar Reno de Hondt speelt die Müller verrast en de 2-0 maakt.

Scorpions laat echter niet zomaar over zich heen lopen, na een icing voor de goal van Ian Meierdres maakt topscoorder Patrick Schmid ineens de 2-1. “Fouten gebeuren altijd in een ijshockeywedstrijd,” zegt Mitch Bruijsten over de tegentreffer: “Maar je moet ervoor zorgen dat je ze daarna weer goedmaakt!” En dat is ook precies wat Trappers doet. Na de 2-1 volgt een waar spervuur van schoten op de goal van Müller. De goalie heeft geen kans als Montgomery twee minuten voor de eerste pauze de 3-1 maakt.

Gelijkmaker

“We begonnen sterk, maar de tweede periode zakte we toch iets weg en daardoor kwamen zij terug,” probeert Mitch Bruijsten het verloop van de wedstrijd te verklaren. In de tweede periode lijken de Schorpioenen inderdaad nieuw elan gevonden te hebben en slaagt Chad Niddery erin Meierdres te passeren. Als Scorpions niet veel later met vijf tegen drie op het ijs staat na straffen tegen Giovanni Vogelaar en Nick de Ruijter, heeft Patrick Schmid niet lang nodig om de gelijkmaker te maken. “We had some mistakes and they jumped on,” aldus Bo Subr tijdens de persconferentie na de wedstrijd. “Luckily our guys didn’t break and didn’t stopped playing.” Mitch Bruijsten maakt inderdaad een minuut voor einde van periode twee de 4-3.

Lekker!

In de derde periode heeft Tilburg Trappers de regie van de wedstrijd weer overgenomen. Na een pass van Reno de Hondt gaat Danny Stempher alleen op goalie Müller af. De 5-3 is een feit. Trappers blijft de druk opvoeren, al blijft Scorpions proberen. Mitch Bruijsten: “Ian had een aantal goede reddingen waardoor wij in de wedstrijd bleven, dat was belangrijk.” Bruijsten mocht zelf de wedstrijd afmaken met de zesde treffer deze wedstrijd: “Lekker! Nardo maakt die pass naar mij; ik zag de keeper al liggen, dus ik dacht ‘deze moet ik gewoon scoren’ en ik schiet ‘m gewoon open goal erin!”

Aankomende zondag reist Trappers af naar Duisburg voor een confrontatie met de Füchse aldaar. Füchse Duisburg won gisteren met 3-4 van IceFighters Leipzig en Saale Bulls Halle won thuis van Moskitos Essen met 5-2.