Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Füchse Duisburg vs. Tilburg Trappers

Pakt Trappers andermaal de winst in Duisburg?

Acht Meisterrunde duels scheiden Tilburg Trappers nog van de play-offs. Zondagavond staan Füchse Duisburg en Tilburg Trappers tegenover elkaar in de Kenston Arena. De voorsprong van lijstaanvoerder Tilburg op de Duitse opponent bedraagt 24 verliespunten.

Onderlinge serie

Voor de derde keer in 23 dagen binden Füchse Duisburg en Tilburg Trappers de strijd met elkaar aan. De (tussen)stand in de onderlinge tweestrijd is 3-1 in Tilburgs voordeel. Op 13 oktober van het vorige jaar kenden de Tilburgers geen mededogen met Duisburg (5-0), terwijl de gastheren op 1 december de zegereeks van Trappers (16 overwinningen op rij) een halt toeriep. De thuisploeg won in de Kenston Arena met 4-0. In de laatste twee confrontaties was de regerend Oberliga kampioen met 2-5 en 3-2 te sterk voor Duisburg.

Opvallend feit

RTL Nieuws verslaggever Jeroen Akkermans maakt zondagavond in Duisburg een reportage over de deelname van Trappers aan de Oberliga. Naar alle waarschijnlijkheid zal het item maandag of dinsdag te zien zijn in de uitzendingen van RTL Nieuws.

Füchse

De prestatiecurve van ‘de Vossen’ is uiterst grillig te noemen. Zo won men 11 van de 14 duels na de internationale break. Van de daaropvolgende 10 wedstrijden werden er maar twee in winst omgezet (de derby tegen Essen en afgelopen vrijdag in Leipzig). Het duel vrijdagavond in de kw-Rent Eisarena was exemplarisch voor het seizoen van de Mannschaft van coach Frank Petrozza. Goede fases werden afgewisseld met zwakke periodes. Via Sam Verelst opende men de score, maar na 20 minuten leidde de thuisclub met 2-1. Twee powerplaygoals (Schmitz en Cespiva) draaiden de score weer in Duisburgs voordeel, maar 46 seconden na de 3-2 zorgde Hannes Albrecht voor de 3-3. Toch kwam de eerste uitzege voor de Füchse in de Meisterrunde er. Tobias Ziolkowski kogelde in de slotminuut de vierde (en winnende) treffer op het scorebord.

Trappers

Voor de achtste maal pakte Tilburg de volle buit in de Meisterrunde. In eigen huis werd Hannover Scorpions met 6-3 aan de zegekar gebonden.

Het was niet best vanavond. Hoe het komt? Geen idee. Ik ben deze week wel ziek geweest, maar dat wil ik niet als excuus gebruiken. Bij de eerste twee goals zit ik volledig mis. De laatste zou ik graag nog eens terug willen hebben. Na afloop heb ik de jongens dan ook bedankt dat ik deze wedstrijd winnend heb kunnen afsluiten’, beschouwde Ian Meierdres zijn prestatie nog eens na.’ Toch maakt de 29-jarige sluitpost zich geen zorgen: ‘Dit seizoen sta ik degelijk te keepen en probeer ik het team elke wedstrijd de kans te bieden met drie punten van het ijs te stappen. Enkel tegen Leipzig thuis en vanavond was ik niet in goede doen. Gelukkig zijn er nog acht duels te gaan voordat de play-offs gaan beginnen. Dan moet ik er weer staan.’

Afwezigen

Kilian van Gorp en Floris van Elten ontbreken in de Tilburgse selectie.

Who’s Hot

Ondanks dat hij zes duels miste vanwege een blessure en een schorsing voert Raphael Joly andermaal de topscorerslijst aan in Duisburg. De 29-jarige leftwinger kan 23 goals en 53 punten overleggen. Bij Trappers is Parker Bowles nog altijd de meest productieve aanvaller. De teller staat voor de Canadees uit Kelowna (British Columbia) op 60 punten (26 goals en 34 assists) in 26 wedstrijden.

Statistiek

Tilburg was -5 overall in de confrontatie met Hannover Scorpions vrijdagavond. ‘Scoring first builts wins’. In 25 van de 36 gespeelde duels opende Trappers het scorebal. Brock Montgomery is met 5 openingstreffers het succesvolst. Mitch Bruijsten, Kevin Bruijsten, Ivy van den Heuvel, Reno de Hondt en Parker Bowles kunnen elk drie openingsdoelpunten overleggen.