Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Tilburg Trappers vs. ESC Wohnbau Moskitos Essen

TRAPPERS – ESSEN: ‘LATEN ZIEN DAT UITOVERWINNING GEEN INCIDENT WAS’

Tilburg Trappers is nog altijd bezig aan een mooie reeks. De laatste zeven wedstrijden werden allemaal gewonnen. De Tilburgse formatie maakte het vrijdag wel nog lang spannend. Pas in de laatste anderhalve minuut werd de overwinning over de streep getrokken. Bijzonder was wel dat er in die anderhalve minuut maar liefst drie Tilburgse goals werden gemaakt.

TOT HET EINDE SCHERP BLIJVEN

Het vermogen om laat een beslissing te kunnen forceren kan goed van pas komen tegen de opponent van aanstaande vrijdag, Moskitos Essen. Eerdere confrontaties met deze ploeg bleken lastige opgaves voor Trappers. Lange tijd was Essen de enige club waarvan de Tilburgers dit seizoen niet wisten te winnen. Drie keer was er verlies. De laatste ontmoeting was wel een prooi voor de ploeg van Bo Subr. Het werd in Essen 7-5 voor de Tilburgers. Ook deze wedstrijd werd in de laatste minuten beslist.

MOSKITOS ESSEN

Niet alleen Trappers gaat lekker de laatste paar wedstrijden. Ook Moskitos Essen is aardig bezig. In de laatste vijf wedstrijden werd er alleen van Trappers verloren. De overwinningen vaak met een kleine marges maar winst is winst.

Verder is Essen in een heftige strijd verwikkeld voor een goede uitgangspositie voor de play-offs. Winst in Tilburg zou voor de mannen uit Essen een welkome bonus zijn.

TILBURG TRAPPERS

De ploeg van Bo Subr zit in een mooie winning streak. Maar de overwinningen komen niet vanzelf. Er moet volop voor geknokt worden. Dat zal tegen Moskitos Essen niet anders zijn. En er speelt nog iets voor de Tilburgers. Essen blijkt dit seizoen een bijzonder lastige tegenstander. Volgens Danny Stempher zorgt dat voor nog meer motivatie bij Trappers: ‘We willen laten zien dat de uitoverwinning laatst geen incident was. Met de steun van onze supporters moet dat lukken.’

AFWEZIGEN

Trappers moet het nog altijd doen zonder Kilian van Gorp. Floris van Elten doet mee vanuit het toekomstteam.

STRAFLAST, EEN PROBLEEM?

Spelers van Trappers hebben er veel meer minuten op de strafbank opzitten dan die van Essen. Brock Montgomery, Ivy van den Heuvel, Mickey Bastings, Nick de Ruijter, Boet van Gestel en Jonne de Bonth hebben met zijn zessen meer strafminuten dan de gehele selectie van Moskitos Essen bij elkaar. Dat is veel maar is het een probleem? Dat hoeft zeker niet. Trappers heeft een hoog percentage in de penalty kill en maakte twee keer zoveel short handed goals als Essen.