Terug naar Nieuws

Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers (2-5)

Trappers heeft het lastig met Halle, maar wint wel

Voor de derde maal deze ijshockeyjaargang legde Tilburg Trappers in Halle de plaatselijke Bulls over de knie. De Tilburgers hadden het lange tijd lastig in het Sparkassen Eisdom, maar toonden veerkracht en wonnen daardoor met 2-5.

De Tilburgse ijshockeytrots is bezig aan een heerlijk seizoen. Niet alleen eiste men onlangs het kampioenschap in de Oberliga Nord voor zich op. De formatie van coach Bo Subr koestert een voorsprong van liefst 26 punten op de nummer twee (Halle), scoorde de meeste goals (187), kreeg er de minste (96) tegen en doorbrak vrijdagavond en passant de honderd punten grens.

Zwakke start

In de grootste stad van de deelstaat Sachsen-Anhalt ijshockeyde Trappers in de eerste twintig minuten bepaald niet kampioenswaardig. Of het de lange busrit was, het trage tempo of zelfs een tikkeltje onderschatting, er werd in de openingsperiode, op een enkele shift na, weinig gecreeerd. ‘De ploegen achter ons strijden voor een zo gunstig mogelijke uitgangspositie voor de play-offs. Voor ons is er niets meer te winnen, alleen wat te verliezen. Het is zaak heel te blijven en de laatste puntjes nog op de i te zetten’, aldus Danny Stempher na afloop.

Dat laatste gold zeker niet voor Ian Meierdres. De Tilburgse goalie hield met enkele prima saves de schade voor Trappers nog beperkt tot 1-0 (19e minuut doelpunt van Maximilian Schaludek). ‘We weten waartoe Ian in staat is. Zelfs als we een foutje maken, hoeft dit niet per se fataal te zijn’, stak Mickey Bastings de loftrompet over de prestatie van zijn doelman.

Brock Montgomery

De start van het middenstuk was aanzienlijk beter van Tilburgse kant. Men voerde de regie, drong Halle terug in het eigen verdedigingsvak en dook regelmatig gevaarlijk op bij het doel van Bulls goalie Kevin Beech. Toch volgde na dertig minuten een tweede dreun. Het eerste schot van clubtopscorer Nathan Burns werd nog gestopt door Meierdres, maar in de rebound tikte Michal Schön het bevroren rubber tegen de netten (2-0).

Vierentwintig seconden na het aflopen van een tijdstraf tegen Alexey Loginov (holding) nam Brock Montgomery zijn ploeg aan de hand. De Canadees was het eindstation van een perfect uitgevoerde counter met Mickey Basting en Reno de Hondt. Voor de rightwinger was het alweer de zevende maal dat hij de eerste treffer van Trappers in een ontmoeting voor zijn rekening nam.

Vermoeidheid

Ondanks dat de vermoeidheid in het slotstuk meer en meer grip kreeg op de manschappen van coach Dave Rich leek een stunt van de thuisclub lange tijd in de maak. Zeven minuten voor tijd kwam Trappers langszij via Mitch Bruijsten. Een wonderschoon doelpunt van Jordy van Oorschot leidde de uiteindelijke ondergang van de Bulls in. Danny Stempher (empty net) en Brock Montgomery legden de 2-5 eindcijfers vast.

‘Over de hele wedstrijd genomen hebben we slechts twintig minuten echt goed gespeeld’, becommentarieerde Danny Stempher de prestatie van zijn ploeg. ‘Het begin van ons was ronduit zwak. We lieten ons min of meer overrompelen door hun. In de derde periode konden we het gelukkig nog rechtzetten waarbij de goal van Jordy het geloof in een goede afloop bij hen volledig weghaalde.’

Uitkijken naar play-offs

Met nog vier duels te gaan, valt het P-woord meer en meer. Zo ook bij Mickey Bastings. ‘Vorig seizoen streden we tot de laatste speeldag voor thuisvoordeel in de play-offs. Nu beginnen we het liefst vandaag nog met de beslissende fase van het seizoen.’ Collega center Danny Stempher onderschrijft dit gevoel, al kijkt de geboren Zoetermeerder uit naar volgende week vrijdag wanneer Essen op bezoek komt in IJssportcentrum Stappegoor. ‘We willen laten zien dat de uitoverwinning laatst geen incident was. Met de steun van onze supporters moet dat lukken.’

Samenvatting

Persconferentie