Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers

Trappers jaagt op derde seizoenszege in Halle

Achter Oberliga Nord Meister Tilburg Trappers is de strijd om thuisvoordeel in de play-offs nog volop gaande. Met voor de meeste teams nog vijf duels te gaan, is het verschil tussen de nummer twee, Halle, en nummer zeven, Essen, slechts zeven verliespunten.

Onderlinge serie

Twee seizoenen lang was winnen in de Sparkassen Eisdom een mission impossible voor Tilburg Trappers. Dit jaar lijkt alles anders want op vrijdagavond 6 oktober 2017 werd het een klinkende 2-8 zege voor Trappers en zondag 7 januari 2018 herhaalde de Tilburgers dit huzarenstukje met een 1-3 overwinning.

Opvallend feit

‘There’s no place like home.’ Trappers is 17-1-2 (winst-verlies-gelijk) in zijn twintig thuiswedstrijden. Slechts voor Icefighters Leipzig en Crocodiles Hamburg had de formatie van Bo Subr meer dan 60 minuten zuivere speeltijd nodig. Enkel Moskitos Essen wist in de Kruikenstad de regerend Oberliga Meister op de knieën te krijgen (1-4) op vrijdag 22 december.

Saale Bulls

Voor de vierde maal dit seizoen pakte Halle vrijdagavond in eigen huis de winst in de derby tegen Icefighters Leipzig. In de 400e thuisbeurt voor de Bulls werd het 4-2 voor de equipe van Dave Rich. Dankzij de zege verstevigde men de tweede plaats op de ranglijst. Nummer drie, Hannover Scorpions, volgt op twee punten. Op zondag 25 februari treffen beide ploegen elkaar in Hannover.

Trappers

Tilburg schoot zichzelf Carnavalszondag bijna in de voet in de uitbeurt bij Moskitos Essen. Een veilig gewaande 3-6 voorsprong verdween aan het einde van de derde periode als sneeuw voor de zon. Een empty netter van Mitch Bruijsten (23 seconden voor tijd) maakte aan alle onzekerheid een einde en betekende de eerste Tilburgse zege in Essen in deze ijshockeyjaargang.

‘Wij (het trio Ivy van den Heuvel, Max Hermens en Kevin Bruijsten) deden niet veel anders als in voorgaande duels, maar nu gingen de kansen er wel in. De eerste en derde goal waren vrijwel identiek, backhand in het dak van het doel. Mijn tweede treffer was eenvoudig na de prima assist van Brock (Montgomery)’, aldus Kevin Bruijsten na afloop in de Eishalle am Westbahnhof.

Afwezigen

Kilan van Gorp is nog niet voldoende hersteld en dus niet inzetbaar.

Who’s Hot

Kevin Bruijsten scoorde in de eerste confrontatie tussen beide ploegen een hattrick in het Sparkassen Eisdom. Het zijn drie van de 20 goals van de winger dit seizoen. Daarnaast verzorgde de geboren Nijmegenaar 12 maal de beslissende pass. Nathan Burns leidt het scorersgilde in Halle. De 24-jarige Canadees uit Edmonton (Alberta) tekende voor 7 goals en 34 punten in 33 duels.

Statistiek

De powerplay van beide teams ontloopt elkaar niet veel. Zo scoort Halle in 33 van de 138 overtalsituaties (23,9%), terwijl Trappers met 24,7% (39 goals uit 158 pogingen) een fractie beter doet. Halle en Tilburg zijn de enige twee ploegen met minder dan 100 tegengoals in de Meisterrunde. Ian Meierdres en Ruud Leeuwesteijn moesten 94 maal de puck uit het doel halen, terwijl Kevin Beech en Patrik Ceverny 98 keer werden gepasseerd.