Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. ESC Wohnbau Moskitos Essen (6-1)

Foto Arie Leeuwesteijn

ESSEN NA RUIME ZEGE TRAPPERS DEFINITIEF GEEN ‘ANGSTGEGNER’ MEER

Het was even spannend of Essen geïnspireerd was door de knappe prestatie van de Duitse nationale ploeg. De Mannschaft versloeg ‘s middags Canada om de olympische finale te bereiken. Maar in de eerste periode was er niets van dergelijke frisheid en verrassing bij Essen te bespeuren.

Het was Trappers dat het spel bepaalde. In de vierde minuut was het voor het eerst raak. Jonne de Bonth had net plaats genomen op de strafbank. Maar, short handed of niet, Trappers joeg de mannen van Essen flink op. Mickey Bastings daarover: ‘’We bekijken beelden van voorgaande wedstrijden en weten daardoor dat als wij met z’n allen druk blijven zetten dat zij in paniek raken.’’ In de paniek kwam de puck bij Nagtzaam terecht. Hij gaf hem op Mitch Bruijsten en die was onverbiddelijk.

PLAAGSTOOTJES

Nog geen minuut later bleek hoe gretig Trappers was deze wedstrijd. Nog steeds short handed was Mickey Bastings dicht bij een tweede goal maar zijn inzet was te zacht. In de minuten na de Essense power play deelde Trappers vooral wat plaagstootjes uit. Goalie Sebastian Staudt van Essen hield ze er -vrij gemakkelijk- allemaal uit. Tot de 9e minuut. Danny Stempher zette de aanval op. Zijn schot werd geblokt maar de puck kwam uiteindelijk weer op zijn stick en verdween achter de Duitse goalie.

FLITSEND

Na die goal leek er een soort van Essens offensief te ontstaan. Maar het kwam niet echt van de grond. De hoop vervloog bij de bezoekers toen het in de 13e minuut 3-0 werd. Een flitsende aanval was het, op volle snelheid. Nagtzaam legde af op Montgomery en die haalde verwoestend uit. Sebastian Staudt heeft hem waarschijnlijk alleen maar gehoord.

Coach Bo Subr was zeker tevreden over het spel van zijn ploeg in de eerste periode: ‘’We had a good start to the game. We were able to score that short handed goal. That was big, to get an early lead. But we know Essen is a strong team and they always come back.’’

MIJN FOUT

Essen leek vroeg in de tweede periode inderdaad terug te komen. Julian Lautenschlager werkte de puck, op aangeven van Bires, achter Ian Meierdres. De Tilburgse goalie was na de wedstrijd duidelijk: ‘’Gewoon mijn eigen fout. In mijn gedachten had ik de puck al drie keer gevangen, maar toch viel hij via de paal en mijn arm in de korte hoek binnen.’’

Gelukkig liet Trappers zich niet van de wijs brengen door de tegengoal. Bastings: ‘’Na die goal pakten we het weer op. We wilden deze wedstrijd tegen Essen gewoon winnen. Zij hebben drie keer van ons gewonnen, wij winnen nu de laatste twee keer van hen. En natuurlijk wilden we ook winnen om alles wat er verder speelt. Dat zorgt er voor dat wij alleen maar meer willen laten zien dat we er gewoon bij horen. En dat bewijzen we nou wel weer.’’

BLIJVEN KNOKKEN

Het spel van Trappers was af en toe wat slordig. In de 27e minuut klopte het allemaal wel. De Tilburgse aanval was snel en er kwam een verrassend schot van Bastings die hem in de kruising veegde. Nog geen tien minuten later werd het 5-1. Mitch Bruijsten veroverde de puck. Hij wachtte tot precies lang genoeg en gaf hem aan Brock Montgomery die scoorde.

In de laatste periode knokte Trappers alsof de Tilburgers niet op een ruime voorsprong stonden. Essen kreeg zeker wel kansen maar het was Trappers dat opnieuw scoorde. Mitch Bruijsten werkte de puck achter Staudt. Daarmee werd het ruim vier minuten voor tijd 6-1. Maar het was niet zo dat Trappers de wedstrijd vervolgens rustig uitspeelde. Niets van dat alles! Tot de laatste seconde werd er gejaagd op een zevende goal maar die viel niet.