Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): EXA Icefighters Leipzig vs. Tilburg Trappers

Blijft Tilburg Trappers onverslaanbaar voor IceFighters Leipzig?

Met een overtuigende eindscore van 6-1 veegde Tilburg Trappers gisteravond Moskitos Essen van het ijs. De ploeg van Frank Gentges kwam er niet aan te pas en wist slechts één tegendoelpunt te scoren. Vol vertrouwen maakt Trappers morgen de lange reis naar Leipzig waar het Tilburgse team het op zal nemen tegen de nummer vier van de Meisterrunde: EXA IceFighters Leipzig

EXA IceFighters Leipzig

“Wij kwamen hier niet om mooi ijshockey te spelen, wij wilden vooral laten zien dat we goed defensief ijshockey kunnen spelen,” zei Sven Gerike over de gespeelde wedstrijd van Hannover Indians tegen IceFighters Leipzig gisteravond. Vorige week zondag troffen de twee ploegen elkaar ook al, toen bij IceFighters thuis. En beide confrontaties hebben de IceFighters afgesloten met winst. Gerike: “Je ziet dat we steeds beter defensief gaan spelen, dat is op dit moment ook ons doel!” In een absolute thriller van een wedstrijd gisteravond is het vooral goalie Eric Hoffman die alle kudos verdiende: de Torhütter van Leipzig wist, na een gelijkstand van 1-1, in de shootout fase maar liefst twee penalties te stoppen en bracht daarmee zijn team tot een overwinning van 1-2.

Tilburg Trappers

Mitch Bruijsten opende gisteren de wedstrijd tegen Moskitos Essen met een shorthanded goal. Dat is al zijn vijfde shorthanded goal dit seizoen. Samen met de sterke penalty killing van Trappers is het team van Bo Subr duidelijk niet bang voor ondertalsituaties. Ian Meierdres staat overall op de eerste plaats qua best presterende goalies van dit seizoen, met Ruud Leeuwesteijn niet ver onder hem op de vierde plaats. Bruijsten: “We moeten gewoon gas blijven geven en spelen zoals we nu doen, zodat we met vertrouwen de play offs ingaan!”

Gameday

Vrijdag ontbraken de nodige spelers van Leipzig op het ijs, waaronder topscoorders Hannes Albrecht en Florian Eichelkraut. Dat weerhield de Leipzigers echter niet van winnen van de Hannover Indians. Met name goalie Eric Hoffman (nummer drie in de lijst best presterende goalies) leverde een topprestatie. Coach Sven Gerike over de wedstrijd van morgen: “Om deze wedstrijd te kunnen winnen, zal iedereen boven zichzelf moeten uitstijgen en zijn beste ijshockey moeten spelen.” De laatste wedstrijd die Trappers speelde tegen Leipzig, was het nog Eric Roβberg in de goal en die kon toen niet voorkomen dat Trappers won met 6-1. Tot nu toe heeft Tilburg Trappers de beste papieren en, niet geheel onbelangrijk, heeft Leipzig dit seizoen nog geen enkele keer gewonnen van Trappers.