Terug naar Nieuws

EXA Icefighters Leipzig vs. Tilburg Trappers (2-3 OT)

Foto Julia LEC Fotografie

 

Trappers opnieuw onverslaanbaar voor IceFigters Leipzig

Na het puntenfestijn van afgelopen vrijdag tegen Moskitos Essen, was het verloop van de wedstrijd van Trappers gisteravond in Leipzig andere koek. Waar het vrijdag al 3-0 stond na twintig minuten spelen, bleef het scorebord in Leipzig zondag lang op de brilstand staan. Pas halverwege de tweede periode vond de puck tweemaal de goal. IceFighters deed zijn naam echter eer aan en vocht zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk was overtime nodig om Tilburg Trappers met 2-3 winst naar huis te laten keren.

Defensief spel

In het begin was het een gelijk opgaande wedstrijd. Er werden de eerste periode weinig grote kansen gecreëerd. “It was a tough game,” zei Bo Subr na afloop over de wedstrijd. “We started of pretty good, got good speed and momentum. But we weren’t able to generate any goals of of it.”

Na het moeizame begin was het uiteindelijk Kevin Bruijsten die middels een assist van Jordy van Oorschot de impasse wist te doorbreken in de tweede periode. Drie minuten later scoorde ook zijn broer Mitch Bruijsten en bracht hij de stand op 0-2. Ivy van den Heuvel: “Hun speelden defensief heel sterk. Je merkte dat toen wij scoorden, ze zich terugvochten in de wedstrijd: ze moesten natuurlijk ook wel!”

Gelijkspel

IceFighters was inderdaad nog niet verslagen en direct aan het begin van de derde periode, als Nick de Ruijter van het ijs afgestuurd is, maakte Antti Paavilainen gebruik van hun powerplay en scoorde de 1-2. “Hun eerste goal kwam eigenlijk tot stand door een opeenstapeling van dingen. Wij speelden de puck niet goed uit, stonden niet goed gepositioneerd en daardoor wisten hun te scoren,” aldus Van den Heuvel. Bo Subr: “We weren’t able to hold on unto the lead. They got their quick powerplay goal at the start of the third and then they tied it off.” Vier minuten voor het einde van de derde periode volgde de gelijkmaker van Damian Schneider.

Ondanks dat de wedstrijd in de derde periode spannend en open bleef tot het einde, had Trappers in overtime maar een halve minuut nodig om de winnende goal te maken. “Jordy van Oorschot leverde echt geweldig werk door de puck van hun af te pakken, te passen naar Mitch die vervolgens de puck aan Nardo kon geven,” aldus trotse captain Van den Heuvel. Nagtzaam scoorde gisteren het winnende goal voor Trappers: zijn tiende goal in de Oberliga. Coach Bo Subr was na afloop tevreden: “When you go into overtime, it’s whoever gets the lucky bounce usually scores the winning goal. And we got the lucky bounce.” Met die ‘lucky bounce’ blijft Trappers dit seizoen opnieuw onverslaanbaar voor IceFighters Leipzig.

Laatste speelweekend

Komend weekend is het laatste speelweekend van deze Meisterrunde. Ondanks de comfortabele voorsprong van 26 punten, beloofde Ivy van den Heuvel dat Trappers zal blijven spelen voor de winst: “We gaan nu echt niet halve bak spelen, die boog staat nog altijd gespannen en moet ook gespannen blijven!” Vrijdag speelt Trappers uit tegen Hannover Indians en zondagmiddag tegen Saale Bulls Halle in Tilburg.

Persconferentie