Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Hannover Indians vs. Tilburg Trappers

Indians voorlaatste stop voor start play-offs

Nog twee duels en dan kan Tilburg Trappers zich gaan opmaken voor de play-offs. Opponent in de laatste uitbeurt van de Meisterrunde is Hannover Indians.

Onderlinge serie

Eenentwintig dagen geleden troffen Hannover en Tilburg elkaar voor het laatst deze ijshockeyjaargang. Trappers kende een probleemloze avond in eigen huis. Dankzij de periodestanden 0-0, 3-0 en 0-1 werd het een verdiende 3-1 zege voor de tweevoudig Oberliga kampioen.

Opvallend feit

De posities van twee ploegen (Tilburg en Halle) staan vast voor de play-offs. Voor de overige vijf teams (Moskitos Essen, Hannover Scorpions, Icefighters Leipzig, Hannover Indians en Duisburg Füchse) staat er nog genoeg op het spel. Slechts drie punten scheiden nummer 3 (Essen) en 7 (Duisburg).

Indians

Een 7-0 oorwassing zoals op 4 februari bleef de formatie van Lenn Soccio zondagavond in Essen bespaard. Maar de nummer zes in de Oberliga Nord Meisterrunde moest andermaal diep buigen voor de Moskitos. Na zestig minuten zuivere speeltijd wees het scorebord 5-0 in het voordeel van de thuisploeg aan.

Trappers

Met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk rijgt Tilburg de overwinningen in de Meisterrunde aan elkaar. Dankzij de zege zondagavond in Leipzig staat de teller voor Trappers na 16 gespeelde duels op 14 winstpartijen. Enkel tegen Hannover Scorpions en Moskitos Essen moest de geelblauwe brigade het hoofd buigen.

‘Net zoals de afgelopen twee seizoenen hebben we ook nu weer een goede en brede selectie. Iedere forward, of hij nu in de eerste – of vierde lijn speelt, kan dit seizoen scoren’, aldus Mitch Bruijsten. ‘Belangrijk verschil met voorgaande jaren is dat we toen tegen relatief kleine ploegen nog wel eens onnodig punten lieten liggen. Dat overkomt ons dit seizoen niet. Voeg daarbij dat we thuis haast onverslaanbaar zijn en dan loop je ver weg van je tegenstanders.’

Afwezigen

Vlak voor de belangrijkste fase van het jaar heeft Bo Subr al zijn spelers aan boord. Veertien wedstrijd moest Kilian van Gorp geblesseerd toekijken, maar vrijdagavond maakt de 23-jarige verdediger zijn comeback in de Tilburgse hoofdmacht. Het laatste optreden van Van Gorp was op dinsdag 2 januari tegen Leipzig. Trappers won overtuigend met 6-1.

Who’s Hot

In de Kruikenstad kunnen 21 spelers minimaal een punt overleggen. De meest scorende speler is Parker Bowles met 27 treffers, terwijl Danny Stempher het vaakst de beslissende pass gaf. De teller staat voor de center op 38 assists. Het vaakst bestraft in het Tilburgse keurkorps zijn Nick de Ruijter en  Brock Montgomery met 110 strafminuten. Branislav Pohanka voert de topscorerslijst aan in Hannover. De aanvaller en captain verzamelde 28 goals en 28 assists in 41 duels.